Šokujúca fotka: Vrahyňa sa hrá na milujúcu mamu

Šokujúca fotka: Vrahyňa sa
Ilustračné foto
Zdroj: CBC Chicago
2019-05-24 00:30:34 |

Úsmev, za ktorým sa skrýva smrť mladej ženy, ktorú strašným spôsobom pripravila o život. I keď navonok sa tvári milo, Clarisa Figueroa (46) je zlo s ľudskou tvárou.

Niekedy sa okolo nás alebo vo svete dejú veci, nad ktorými len neveriacky krútime hlavami a nechce sa nám veriť, že sa naozaj stali. K takým patrí aj strašný príbeh narodenia maličkého Yavani Yadiela Lopeza z Chicaga, o život ktorého bojujú lekári v nemocnici. Chlapčiatka prišlo na svet 23. apríla. Neboli to však chvíle šťastia pre jeho rodičov, ale niečo nepredstaviteľné. Clarisa ho násilne vyrezala z lona nastávajúcej mamy. Krvavá, s dieťaťom v náručí, sa objavila v pôrodnici. Nie preto, aby sa priznala, čo urobila, ale preto, aby všetkým tvrdila, že práve porodila. Napriek tomu, že bolo viac ako jasné, že nie je po pôrode, personálu pôrodnice to nebolo vôbec divné. Skutočná matka dieťatka, ktorú Clarisa uškrtila a potom ho z nej vyrezala, bola v tej chvíli už mŕtva... Polícia jej telo našla po pár týždňoch zakryté rôznym odpadom v kontajneri.

 Devätnásťročná Marlen Ochoa (+19) sa na svoje prvé dieťatko nesmierne tešila a už dopredu zháňala všelijaké vecičky, aby bola na drobčeka dokonale pripravená. V deň smrti do jej domu po predchádzajúcej dohode prišla Clarisa s dcérou Desiree (24), od ktorých chcela Marlen nakúpiť pre bábätko oblečenie a ďalšie veci. Tie však mali úplne iný plán... Všetky sa poznali už predtým, lebo od podarenej dvojice kúpila nejaké veci už aj skôr. Clarisa a Desiree sú obvinené z vraždy prvého stupňa. Clarisinho priateľa Piotra Bobaka (40) obvinili zo zatajovania vraždy. V súčasnosti sú všetci vo väzbe a 3. júna ich čaká súd.

To, kedy fotografia Clarisy skláňajúcej sa nad bábätkom v lekárskom centre Advocate Christ Medical Center vznikla, nie je jasné. Bolo to však určite krátko po „pôrode“. Vtedy ešte verila, že hrôzostrašný čin sa jej prepečie. Clarisa sa spokojne usmieva a tvári sa ako milujúca mama čerstvo narodeného drobčeka.  Túto rolu hrala relatívne dlhý čas, niekoľko týždňov. Dokonca stihla založiť účet na stránke GoFundMe, kde žiadala o peniaze na zdravotnú starostlivosť o Yvaniho.

Polícia medzitým po celý čas hľadala Marlen, ktorá zrazu zmizla a nikto nemal ani len tušenia, prečo by to urobila. Správny tip na to, čo sa stalo, dostala polícia 7. mája a vtedy sa začali veci hýbať. Telo zavraždenej ženy našli v kontajneri a bolo jasné, že z lona jej bolo násilím vybraté dieťa. Testy DNA potvrdili, že chlapček je jej dieťaťom. Ak prežije, bude ho vychovávať jeho otec a Marlenin manžel Yovani, s ktorým sa zobrali v roku 2016. Doma ho čaká aj o tri roky starší braček. Marlen podľa manžela snívala o štúdiu na vysokej škole a chcela sa stať módnou návrhárkou. „Je bolestivé stratiť svoju ženu. Ženu, ktorú miluješ najviac,“ povedal. „Hoci sme ju našli bez života, sme vďační aspoň za to, že sme ju vôbec našli,“ pridal sa k nemu Marlenin otec Uriostegui Arnulfo Ochoa.

„Nedokážem ani predstierať, že si viem predstaviť, čím prechádza rodina Marlen. Mali by oslavovať narodenie bábätka a namiesto toho smútia nad stratou matky a v podstate aj dieťaťa“ povedal na tlačovej konferencii šéf chicagskej polície Eddie Johnson. Funkcia Yvaniho mozgu je totiž nulová a dýchajú zaňho prístroje.

Medical Center má teraz veľký problém, nemocnica čelí kritike, že jej zamestnanci nepoňali žiadne podozrenie, aj keď Clarisa mala podviazané vajcovody. Jej biologický syn zomrel v roku 2017 prirodzenou smrťou. V nemocnici začalo rozsiahle vyšetrovanie. Rodina je odhodlaná bojovať za spravodlivosť. „Pôjdeme po tom tvrdo. Nepopustíme. Nevedia si ani predstaviť bolesť, akú spôsobili. Netušia,“ dodal zničený, no odhodlaný Marlenin otec.

Prečítajte si tiež:

Táto pestúnka má na svedomí dva detské životy

Dieťa prežilo štyri dni pri mŕtvej mame vďaka chlebu s maslom

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia