6 najlepších tipov na zábavu s deťmi počas daždivých dní

6 najlepších tipov na
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-05-22 13:30:07 |

Posledné dni nám dávajú zabrať. Aj keď už pomaly ale iste prichádza leto, vonku to tak nevyzerá. Občas už asi aj vám dochádza fantázia, čo ešte s deťmi vymyslieť...

„Ach nie, vonku zasa prší,“ určite to aj vy počúvate v posledných týždňoch od svojich drobcov veľmi často. Jasné, po daždi je úžasný vzduch a vyvetrať sa treba, dokonca aj cez dážď sa dá skvele zabaviť behaním po mlákach. Ale... ruku na srdce. Kto trácvi s deťmi počas upršaných dní vonku toľko času ako počas slnečných?  Jednoducho, počasie nás skúša a tak vymýšľame zábavky, ktoré zaujmú deti vnútri. Skústre aj niečo iné ako kreslenie si či stavanie kociek. Tieto nápady máme otestované a naozaj môžeme len odporúčať!

1. Zrkadlový tanec

Radi sa vaše ratolesti predvádzajú pred zrkadlom? Buďte zrkadlom vy! Zrkadlový tanec je hra minimálne pre celú rodinu. Vyberte si svojho „šéfa“, ktorý zvolí repertoár piesní a začne tancovať akýmkoľvek a hlavne vtipným spôsobom. Každý „hráč“ musí doslova presne skopírovať tanečné kreácie. A komu sa to nepodarí? Ten bude v nepodarenej tanečnej pozícii stáť dve minúty. 

2. Postavte si bunker

Bunker je pre drobcov niečo také zaujímavé a pritom také nenáročné zostrojiť. Stačí vám veľký jedálenský stôl, ktorý keď zakryjete obrovskou dekou, sa premení na tajomnú skrýšu, z ktorej už ťažko budú vychádzať. Samozrejme, že vstup do bunkru je povolený len deťom a dospelákom iba na tajné heslo.

3. Dom plný prekážok

Namotajte si špagáty, stužky, či krepový papier od steny ku stene, od dverí ku dverám, krížom krážom po chodbe či detskej izbe a nechajte deti súťažiť v preliezaní prekážok. Môžete im stanoviť aj časový limit, za aký majú prekážkovú dráhu preliezť. Víťaz môže dostať sladkú odmenu.

4. Zorganizujte si módnu prehliadku

Zorganizujte pre vaše malé princezné deň plný parády. Otvorte skrine, vyberte tú najkrajšiu bižutériu, tie najúžasnejšie topánky a prehliadka môže začať. A možno sa s radosťou zapoja aj chlapci, ktorí môžu predviesť netradičné doplnky. Predvádzajte sa, vykrúcajte sa a najmä, foťte sa. Spoločné fotky si vystavte do rámčeka ako spomienku na jeden úžasný upršaný deň. 

5. Voskovaný papier a ide sa korčuľovať

Pirueta, otočka, skok a dvojitá pirueta. Krasokorčuľovanie je nádherný šport a vaši malí drobci takýto pocit veľkého úspechu môžu zažiť aj priamo doma v obývačke. Pýtate sa ako? Stačí, ak máte doma hladkú podlahu, voskovaný papier a zábava môže začať. Vytvorte z papiera „korčule“, upevnite ich na nohy a pustite hudbu, predstavenie začína. Každý korčuliar si môže vybrať svoju vlastnú pieseň a nacvičiť si choreografiu, než sa vydá na „ľad“. Smiech a zábava je zaručená, no uistite sa, že pády nie sú príliš tvrdé.

6. Zahrajte sa na kuchárov

Navarte si s deťmi obed alebo napečte chutné koláčiky. Deti veľmi rady pomáhajú v kuchyni a keď môžu miešať cesto, sú v siedmom nebi. Vykrajujte z cesta rôzne tvary alebo si pripravte nepečené piškóty s banánom v čokoláde. Ak sa bojíte neporiadku, pred varením na zem rozložte priesvitnú fóliu a keď máte hotovo, jednoducho neporiadok s fóliou vyhodíte do koša.

Prečítajte si tiež:

Ak dieťa spadne z výšky, všímajte si na ňom hlavne toto

Týchto 8 činností by mali zvládnuť deti do 10. narodenín

 

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: fatherly.com, mykidstime.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia