Šikovná mama: Radí, ako ochrániť bazén pred špinou

Šikovná mama: Radí, ako
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2018-08-04 00:30:57 |

Mnohí máme na záhradách alebo terasách nafukovacie bazény pre deti, v ktorých sa počas tropických dní aspoň trochu osviežia. Takto udržíme vodu dlhšie čistú.

Kto by netúžil aspoň po malom bazéniku, v ktorom vy sa mohol trochu ovlažiť a schladiť? Najmä malé deti špliechanie sa vo vode milujú. Netreba žiadne veľký bazény, stačí im aj menší nafukovací . Ak vás od kúpy alebo rozloženia bazéna odrádza to, že aj tak je to otrava, lebo stále by bol plný listov, trávy a iných nečistôt, možno vám pomôže tento trik jednej šikovnej mamy.  

Deborah Hitchens si povedala, že už toho má dosť. Aj ona každé ráno venovala veľa času čisteniu detského bazéna, ktorý má na dvore za domom. Jedného dňa jej napadlo, že ho prekryje starou napínacou plachtou a odvtedy má pokoj.  I keď tento nápad sa jej nezdal nijako geniálny, keď ho zverejnila na sociálnej sieti, mal neskutočný ohlas.

„Keby som nenašla tento post, už by bol náš bazén vypustený. Ďakujem za super nápad,“ znie prvý z komentárov, ktoré  postupne pod fotkou pribúdajú. „Funguje to perfektne, ale bazén musí mať správny tvar,“ pripomína jedna z komentujúcich. „Ja som vyskúšala niekoľko prestieradiel, až som našla to správne. Netreba to hneď vzdať,“ myslí si ďalšia užívateľka. „Tu už človek môže zverejniť hocijakú hlúposť, ale keď to ušetrí čas, asi je to fajn,“ myslí si iný komentujúci.

Medzi letnými trikmi nájdeme aj ten, vďaka ktorému sa jednoducho možno zbaviť piesku na chodidlách. Je to celkom jednoduché a vraj naozaj účinné. Ak sa chystáte dovolenkovať na pieskovej pláži a nohy plné malých zrniek nie sú vašim ideálom, vyskúšajte to. 

Všetko, čo budete k tomu potrebovať, je akýkoľvek detský zásyp. Stačí ním posypať miesta špinavé od piesku, pošúchať a pokožka bude hladká. 

Prečítajte si tiež:

Test detských slnečných okuliarov: Ochrana proti UV funguje

Dieťa sa môže utopiť aj za 25 sekúnd

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia