Nakúpte si a pomôžte chudobným deťom

Nakúpte si a pomôžte
Ilustračné foto
Zdroj: foto: tlačová správa
2017-10-14 14:30:58 |

Prvé nepoužité farbičky, vlastná deka s obrázkovým vankúšom či model srdca pre chlapčeka, ktorý sníva, že bude doktorom. Pre koho a od koho?

Darčeky, ktoré rozžiarili veľa detských očiek, rozdali spolu s chýbajúcimi hygienickými potrebami rodinám žijúcim na hranici chudoby terénni pracovníci Červeného kríža. Detí túžiacich po pohodlí domova je na Slovensku stále veľa, preto Slovenský Červený kríž, P&G a Coop Jednota opäť spustili celonárodnú iniciatívu „S malou pomocou k veľkej radosti”. Kúpou vybraných produktov v ktoromkoľvek obchode Coop Jednota aj vy môžete pomôcť Červenému krížu zabezpečiť starostlivosť pre deti po celom Slovensku. Urobiť tak možno do 30. novembra.

Kampaň chytila za srdce aj nastávajúcu maminu Dianu Hágerovú. „Aktuálne ako budúca mama si intenzívne uvedomujem dôležitosť skutočného a bezpečného domova pre každé jedno dieťa. Preto beriem veľmi pozitívne, že aj maličkosť, akou je nákup bežných výrobkov, môže prispieť k vytvoreniu pohodlia domova pre deti, ktoré to potrebujú. Som rada, že môžem byť súčasťou tejto iniciatívy a verím, že sa nás zapojí čo najviac,“ dodala Diana Hágerová.

Podľa údajov Štatistického úradu z EU SILC 2016 bolo rizikom chudoby ohrozených 12,7 % obyvateľov Slovenska (približne 670 tisíc osôb). Domácnosti s nezaopatrenými deťmi boli na Slovensku celkovo viac vystavené riziku chudoby (17,2 %) ako domácnosti bez nezaopatrených detí (7,2 %) – takmer dvojnásobne. Medziročne miera chudoby vzrástla v domácnostiach s nezaopatrenými deťmi o 1,5 percentuálneho bodu.

„Vďaka tejto spoločnej kampani sme minulý rok urobili radosť viac ako 500 deťom v rôznych kútoch Slovenska. Okrem hygienických balíčkov pre rodiny s malými deťmi sme rozdali aj darčeky, ktoré si deti samy vysnívali. Pre mnohé z nich to bolo prvýkrát v živote, keď dostali skutočne niečo osobné, po čom túžili. S takýmito rodinami sa stretávame často a keď môžeme, veľmi radi okrem poskytnutia praktickej pomoci potešíme aj ich ratolesti, “ hovorí Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

 

 

Fotogaléria


Foto: tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia