Odmietla očkovať dieťa: Basa natvrdo

Odmietla očkovať dieťa: Basa
Ilustračné foto
Zdroj: foto. reprofoto WXYZ
2017-10-08 00:09:27 |

O očkovaniach detí sa roky vedú rozporuplné diskusie. Zásadové matky ochotne porušia pravidlá aj za cenu vysokých pokút. Táto Američanka však zaplatila ešte viac – pobytom vo väzení.

U nás je očkovanie detí povinné. V USA však federálna vláda takú povinnosť nestanovuje. Vydáva len odporúčania a ponecháva na rozhodnutí jednotlivých štátov alebo školských obvodov, aby si pravidlá nastavili podľa svojich potrieb. Štát Michigan je v tomto smere veľmi benevolentný a povoľuje rodičom, nech sa slobodne rozhodnú, či dieťa nechajú zaočkovať alebo nie.

Vakcíny zásadne odmieta aj Američanka Rebecca Bredow. Keď v roku 2008 porodila syna, manžel jej vyšiel v ústrety a dohodli sa, že chlapca dajú zaočkovať až neskôr, keď bude väčší a silnejší. Krátko po tom sa rozviedli, no v rámci spoločnej starostlivosti o dieťa otec naďalej trval na tom, že dá syna zaočkovať. Vlani v novembri na to Rebecca konečne pristala, no iba formálne.

V skutočnosti sa syna pred vakcínami snažila naďalej ochrániť za každú cenu, až došlo na súd. Rebecca tvrdí, že očkovanie je v ostrom rozpore s jej presvedčením, no sudkyňa Karen McDonald sa priklonila na stranu otca. „Aj keď je dieťa v primárnej starostlivosti matky, má do toho čo hovoriť aj otec,“ odôvodnila. Rebecce prikázala dať dieťa zaočkovať, no tá opät odmietla. Sudkyňa sa s ňou nemaznala. Dieťa dočasne zverila do výhradnej starostlivosti otca, aby mohol syna zaočkovať a Rebeccu poslala za pohŕdanie súdom na sedem dní do väzenia.

Prečítajte si tiež:

Očkovanie: Obavy z komplikácií majú aj tí, ktorí deti očkujú

​RSV: Aká hrozba pre deti sa pod touto skratkou skrýva?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia