Neuveríte! V takejto „autosedačke“ vozil batoľa

Neuveríte! V takejto „autosedačke“
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Vicotoria police
2017-10-04 13:30:15 |

S tromi mastnými pokutami skončil vodič z Austrálie, ktorý riskoval životy troch detí. Pohľad na zadné sedadlá policajtov dosť šokoval.

Hazard alebo strata súdnosti? Pri počúvaní správ o tragédiách na cestách, pri ktorých zahynuli deti, si neraz pomyslíme, že možno stačilo trochu viac bezpečnosti. Samozrejme, niekedy môže prísť k najhoršiemu, aj keď urobíme všetko, len aby bol malý človiečik v bezpečí. I keď dospelí sú neraz menej opatrní, na deti väčšina z nás dbá o niečo viac a menej riskujeme. Preto, keď muži zákona v austrálskej Victorii zistili, že šofér, ktorého zastavili, má v aute tri deti, z toho dve bez autosedačiek a nepripútané a sedemmesačné batoľa v provizórnej autosedačke, zvýšil sa im tlak. S fotkou, ktorú na mieste urobili, sa podelili s ostatnými.

foto: Victoria Police

Snahu vodičovi uprieť nemožno, ale či by takéto zabezpečenie bábätku v prípade nehody stačilo, je viac ako otázne. Podľa netu Netmums.com dieťa sedelo v detskej hojdacej stoličke previazanej kadejako viacerými bezpečnostnými pásmi. Okrem toho, že nespĺňali takmer žiadny účel, chýbali ďalším dvom malým deťom vezúcim sa v aute.  Nezodpovednosť a hazardovanie s detskými životmi vyšli šoféra na 900 dolárov, čo je necelých 800 eur a to môže byť ešte naozaj rád. V Austrálii podobne ako u nás a v ďalších krajinách je povinné voziť deti do 12 rokov alebo po dosiahnutie výšky 135 cm pripútané v správne namontovanej a zabezpečenej autosedačke.

 

Prečítajte si tiež:

Ako správne nosiť detskú autosedačku

Pútate dieťa do autosedačky správne? Vyhnite sa týmto chybám


Foto: Victoria Police
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia