Budete mať prváka? Pripravte sa, v šatni stretnete tieto typy mám

Budete mať prváka? Pripravte
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-01 00:30:21 |

Niektoré deti prekročia prah školy po prvýkrát. Noví kamaráti, učitelia, nové tváre.

Pre rodičov je to tiež čas veľkých zmien. Rána bývajú zväčšia hektické, všetci sa ponáhľajú, stretnutia s inými rodičmi sa odohrávajú zvyčajne v šatni alebo vo dverách školy. Niektorí vám budú sympatickí, iní menej. S niektorými sa spriatelíte, s inými sa len slušne pozdravíte. Oteckovia často nevedia, ktoré dieťa chodí s jeho potomkom do triedy a nieto ešte, ktorý rodič k nemu patrí. Mamičky sú v tomto iné. Za krátky čas ovládajú mená detí z triedy, presne vedia, ktorá mama patrí ku ktorému dieťaťu. Už po pár dňoch vedia odhadnúť, o aký typ matky ide. Aké mamičky môžete stretnúť v škole?

1. Dokonale upravená mama

Dokonalý make up, upravené vlasy, sukňa, vysoké podpätky vždy a za každých okolností. Áno, aj takýto typ matky stretnete ráno v šatni.  Niektoré majú ešte na boku zavesené  mladšie dieťa, ktoré idú ešte odviezť do jaslí. Poobede sa stretnete znova a ona stále vyzerá skvele. Ako to robí?

2. Mama s veľkým počtom detí

Tento typ mamy je pokojný, nestresuje, nič ju nevytočí. Bez problémom svoje deti rozvezie na krúžky, toho na futbal, druhého na karate, dcéru na tenis, ďalšiu na balet. Presne vie, ktorý potomok aký krúžok má, kedy ho tam treba odviesť a kedy vyzdvihnúť.

3. Matka športovkyňa

Vyzerá, že ide z posilňovne alebo sa do nej chystá hneď po tom, ako vyloží dieťa v škole. Je vyrovnaná a má obrovské množstvo energie.

4. Podliezavá mama

Táto mama je vždy s dieťaťom v škole načas. Jej potomok sa stále hlási, zúčastňuje sa školských aktivít. Matka sa snaží spriateliť s učiteľkou, je aktívna v školskej rade. Túži po tom, aby ju učiteľka mala najradšej. Všetkým ostatným rodičom lezie na nervy.

 

5. Zaspatá matka

Večne strapatá, neupravená, oblečená do teplákov, niekedy máte pocit, že sa ani neprezliekla a má na sebe pyžamo. Večne vyzerá, že čaká len na to, aby zaniesla deti a vrátila sa späť do postele. Umyla si vôbec zuby? Ktovie.

6. Vždy chodiaca neskoro

Táto mama nosí deti tesne pred zvonením alebo tesne po ňom. Na rodičovské združenia chodí neskoro alebo nepríde vôbec. Školské výlety? Všetci sú už v autobuse a ona s dieťaťom vybieha spoza rohu.

7. Zábudlivá mama

V zamestnaní je zahltená prácou, nestíha, školské termíny jej jednoducho vyfučia z hlavy. Mali deti doniesť napečené koláčiky na vianočnú párty? Prinesie dieťa do školy a letí ich do najbližšieho obchodu kúpiť.

8. Športová fanatička

Hrá jej syn hokejbal za školu? Jeho mama bude sedieť na lavičke vždy prvá, nahlas pokrikovať a povzbudzovať. Zoženie si tímové tričko, tvár pomaľuje tímovými farbami.

9. Mama dobrovoľníčka

Rada pomáha. Ak učiteľka požiada o pomoc pri organizovaní výletov, akcií pre deti, je prvá, ktorá sa prihlási. Dobrovoľne pečie koláčiky na besiedky, šije rovnaké vrecká na výtvarnú výchovu, vyšíva deťom menovky. Venuje sa charite, je láskavá. Vždy ponúkne pomoc, i keď ju o to nepožiadate. Jej obetavosť je síce pozoruhodná, no zároveň aj otravná.

10. Populárna matka

Mama, ktorá sa kamaráti so všetkými a každého pozná. Organizuje pre deti programy mimo vyučovania s bohatým programom. Na akcie volá aj ich matky, tie majú samozrejme svoj vlastný program. Všetci ju zbožňujú a myslia si, že je dokonca viac „cool“  ako jej deti.

Prečítajte si tiež:

Chystáme prváka do školy: Dajte si poradiť od skúsených rodičov

Pobavte sa: Fotky z prvého a posledného dňa v škole

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia