Päť nápadov pre rodičov aj deti: Takto si spríjemníte dni

Päť nápadov pre rodičov
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2017-08-23 00:30:32 |

Aj vás vie skoré vstávanie rozladiť? Stretnete sa s deťmi pri stole, deti mlčky prežúvajú cereálie, vy popíjate kávu s hlavou plnou toho, čo vás čaká? Zmeňte to a skončite s depresívnymi ránami!

Čo je lepšie, ako vykročiť do ďalšieho dňa plný elánu a optimizmu? Skúste týchto päť rituálov, ktoré vám aj deťom uľahčia život. Najmä teraz s blížiacim sa septembrom sa vám môžu naozaj zísť. 

1. Spoločné sladké raňajky

Raňajky sú základ spokojného dňa. Cez týždeň vypekať asi nestihnete, no víkend patrí len vám. Pripravte si spoločné raňajky na sladko. Deti milujú palacinky, lievance, či wafle. Pripravte ich spoločne a vychutnávajte si spoločne strávené chvíle. V týždni si s deťmi doprajte misku kaše, cereálií, vločiek. Ak ráno nestíhate, pripravte si jedlo už večer a ráno len zalejte mliekom či zmiešajte s jogurtom. Spoločné raňajky stoja za to.

2. Rodinná pesnička

Vyberte si pieseň, ktorá sa páči všetkým. Spievajte si ju spoločne. Bude to „len vaša pesnička“. Keď máte zlú náladu, najradšej by ste buchli dverami, utekali kade ľahšie, začnite spievať, ostatní sa pridajú a hneď bude po zlej nálade.

3. Prechádzka

Keď chcete mať pekný deň, začnite ho spoločnou prechádzkou. Privstaňte si o pol hodinu skôr a vykročte v ústrety rannému slnku. Nemusíte sa ani rozprávať, stačí kráčať v tichu bok po boku. Prechádzka vás všetkých nabije energiou a vy z nej budete čerpať celý deň.

4. Pesničkové zobúdzania

Kto má rád skoré vstávanie? Nikto. Zvuk budíka neznášajú rovnako dospelí, ako aj deti. Vypnite všetky, ktoré máte v domácnosti. Nastavte si ho jedine na mobile. Za tón zvonenia si zvoľte nejakú veselú pesničku, ktorú máte všetci radi. Verte, či nie s jej tónmi sa vám bude lepšie vstávať. Možno si ráno aj zaspievate.

5. Začnite deň spolu v posteli

Dovoľte deťom, aby po zobudení prišli k vám do postele. Pár minút sa venujte len a len sebe. Vzájomne si prerozprávajte sny a diskutujte o tom, čo môžu znamenať. Hovorte o tom, čo vás čaká cez deň a čo by ste radšej robili, keby ste nemuseli do práce a do školy. Nápady potom zrealizujte cez víkend.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Mali ste sex ráno o 7.30? Urobili ste veľmi dobre

6 znakov, že vaša rodina je v strese


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia