To je PANI učiteľka: Takto pochválila nedokonalú prácu žiačky

To je PANI učiteľka:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-27 00:30:00 |

Mať správneho učiteľa je naozaj šťastie a môže to ovplyvniť celú budúcnosť človeka. Podnecujúce školské prostredie má na naše formovanie veľký vplyv.

I keď Tima, ktorá pochádza z Ukrajiny a navštevuje základnú školu v susednej Českej republike, neodovzdala pani učiteľke práve bezchybnú prácu, tá ju ohodnotila najlepšou možnou známkou. V praxi tak ukázala, čo to znamená motivujúce a poporujúce prostredie. Dievčatko má ešte v českej gramatike medzery a niektoré slová mu naskočia skôr v rodnom jazyku, no aj tak si za snahu a úprimné slová zaslúžilo nielen jednotku s hviezdičkou, ale aj slovnú pochvalu. A to je niečo, čo dieťa naozaj motivuje a rado sa vracia do školy, kde cíti podporu a porozumenie. Príbeh je zverejnený na facebookovom profile Líný učitel, ktorý si všíma prácu pedagógov. 

Počínanie učiteľky si zaslúžilo ocenenie aj od rodičov školákov. Kým mnohí napísali, že podobných učiteľov poznajú, veľa bolo takých, ktorí sa stretávajú s opakom. "To je krásne, u nás fičí úplne iný druh motivácie a to aj niekoľkokrát za deň, poznámka, čo syn s poruchou pozornosti nemal, zabudol a pod.," zareagoala napríklad jedna mamina. "No treba by bolo viac takých učiteľov a nielen deti stresovať ako u nás," pridala sa ďalšia.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia