OBROVSKÝ mýtus odhalený: Toto vám úplne zmení pohľad na detskú stravu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-03-27 19:00:00 |

Stravovanie detí vie mamičky niekedy veľmi potrápiť. Hlavne z prvých príkrmov majú mnohé hlavu v smútku. Autorka instagramového účtu Minišpajz, ktorá sa zaoberá detskou stravou, šokovala svojich sledovateľov. V svojom príspevku uviedla: "Detské jedlo neexistuje!"

 

 Každá mamička, chce pre svoje dieťa ro najlepšie. Niektoré môžu byť dokonca v strese zo stravovania svojho dieťatka. "Množstvo informácií, tabuliek a rád vyvoláva v mamičkách často pocit, že detská strava je veda. Za tie roky čo tu pomáham so štartom do pevnej stravy som mala šancu sa porozprávať naozaj s veľkým množstvom mamičiek a ten stres z toho čím, kedy a ako postupne stravu zaradiť ma často jednoducho mrzí," uvádza autorka instagramového účtu Minišpajz.

Stravovanie malých detí by pritom nemala byť veda. Veľa chutí už totiž poznajú z dojčenia. "Príde mi, že až zabúdame na to, že deti sú ľudia ako my. Že veľa chutí spoznajú už pri dojčení alebo v brušku. Upíname sa na prvé mesiace stravy bez zamyslenia sa do budúcnosti a uvedomenia si, že tie prvé mesiace by sme mali práve využiť na to predstaviť deťom jedlo také, aké je a aké ho budú jesť už po zvyšok svojho života," upresňuje.

Podľa autorky detské jedlo, ako ho prezentujú komerčné firmy, v podstate neexistuje. "Baby food, alebo po slovensky jedlo pre deti je výmysel priemyselného odboru, ktorý vám chce svoje výrobky predať. Ale baby food prišlo na trh niekedy po prvej svetovej vojne. Čím sa teda kŕmili deti do tej doby? Jednoducho tým čo jedol zvyšok rodiny. Nie je možné úplne porovnávať dnešnú dobu s tou pred vojnou samozrejme ale princíp je jasný," vysvetľuje ďalej.

Deti podľa nej nepotrebujú nič špeciálne, stačí im jemná variácia toho, čo varíte sebe. Vyhnúť sa prebytočnej soli, cukru, pálivému koreniu a spracovaným potravinám neuškodí ani dospelým. "Poďme z toho nerobiť jadrovú fyziku a poďme dať deťom šancu vytvoriť si na jedenie dlhodobý a pozitívny vzťah," píše povzbudenie pre mamičky na záver.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia