DESIVÝ príbeh: Mamička sa chcela skrášliť a takmer ju to stálo ŽIVOT! Z detailov MRAZÍ

undefined
Ilustračné foto
Zdroj: Getty Images/Robert Daly
2024-04-09 19:00:00 |

Alica z Texasu hovorí, že takmer zomrela po tom, čo sa chcela dať skrášliť. Dostala botoxové injekcie, ktoré jej spôsobili čiastočné ochrnutie a dusila sa vlastnými slinami. Alicia H. z Texasu, sa na Instagrame podelila o svoj trýznivý príbeh a uviedla, že jej spočiatku podávali populárny liek na zmrazovanie svalov na liečbu migrény.

"Po botoxových injekciách som skončila so zriedkavou komplikáciou," napísala trojnásobná mama v príspevku napísanom z nemocničnej postele 17. februára. „Injekcia zasiahla podstatný nerv na mojej tvári a paralýza sa dostala až do svalov na krku. Moje viečka sú ovisnuté, čo mi pocitovo spôsobuje veľký tlak na tvári, mávam taktiež rozmazané videnie a závraty. Svaly na mojom krku sú v podstate taktiež paralyzované, takže nemôžem zdvihnúť vlastnú hlavu."

Jej stav sa postupne zhoršoval

Mamička dodala, že komplikácie spôsobili dysfágiu, čo znamená, že nebola schopná prehĺtať dúšky vody ani slín. "Presunuli ma na JIS, aby ma neustále monitorovali a do hrdla mi strčili 6 hadičiek, aby som dostala všetok hlien von, ktorý mi uviazol v pľúcach a hrdle," povedala Alica.

Nasledujúci deň sa ale jej stav zhoršil a v následnom príspevku napísala: „Včera v noci sa ma pokúsili znova odsať, pretože som mala prilepený hlien a dočasne som prestala dýchať. Museli ma rozdýchať, aby sa mi opäť zvýšila hladina kyslíka a aby som nezomrel."

Hrozila jej otrava

Lekári sa tiež obávali, že sa u nej môže vyvinúť botulizmus - extrémne zriedkavý, potenciálne smrteľný stav, ktorý napáda nervy tela.

Botulizmus je otrava zvyčajne spôsobená baktériami, ktoré rastú na nesprávne sterilizovaných mäsových a iných konzervovaných potravinách. Podľa USA Today však botoxové injekcie používajú rovnaký druh toxínu, ktorý spôsobuje botulizmus prenášaný potravinami. V tomto prípade je však toxín vyčistený a spĺňa štandardy.

"Jeden lekár liečil botulizmus prenášaný potravinami, ale ani jedna osoba zapojená do mojej starostlivosti si nemyslela, že to je z botoxových injekcií," uviedla ďalej mamićka

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb poslali matke špeciálny antitoxín proti botulizmu, aby sa pokúsili zmierniť účinky. Následne bola mamička umiestnená na prívodnú trubicu, aby jej lekári mohli podávať iné lieky a mäkké jedlá.

Dlhá rekonvalescencia

Po 18 dňoch v nemocnici bola konečne prepustená z nemocnice, no jej zotavovanie stále pokračuje. „Doma budem robiť nejaké základné cvičenia, ale nebudem môcť bezpečne obnoviť fyzikálnu terapiu a ambulantnú terapiu skôr ako o štyri až šesť týždňov, keď sa botox začne viac strácať a budem môcť skutočne použiť a obnoviť silu krčných svalov. “ vysvetlila.

Hallock trpí chronickou chorobou a predtým tvrdila, že má "desiatky samostatných lekárskych diagnóz, z ktorých každá bojuje proti druhej a proti vášmu imunitnému systému“. Nie je jasné, či tieto diagnózy mohli ovplyvniť, ako jej telo reagovalo na injekcie botoxu.

 

 


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia