OBROVSKÝ mýtus vyvrátený: NESTRAŠME zbytočne TÝMTO dojčiace mamy! Tvrdí laktačná poradkyňa

OBROVSKÝ mýtus vyvrátený: NESTRAŠME
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-04-07 15:00:00 |

Každá mama, ktorá dojčí svoje dieťa, chce pre neho len to najlepšie. Inak to nie je ani v prípade laktačnej poradkyne Diany. Dojčenie je ale sprevádzané aj s mnohými mýtmi, ktoré majú Ženy odradiť od niektorých činností či aktivít. Jeden vyvracia aj laktačná poradkyňa.

Mnohé ženy preživajú obrovksý stres z toho, čo si môžu a nemôžu dovoliť, keď dojčia. Mnohé mamičky sú zhrozené z toho, keď sa dá dojčiaca mama napríklad tetovať. Či už obočie, alebo si skrášli svoje telo nejakou kresbou.

Laktačná poradkyňa Diana chce vyvrátiť mýtus, ktorý je spojený s tvrdením, že bábätku ublížite, ak sa dáte tetovať počas dojčenia. "Čoho sa vlastne bojíme? Zápalu? Áno, ale toto môže vzniknúť bez ohľadu na to či žena dojčí alebo nie. Ak by sme sa podľa tohto riadili, tak by sme mali tetovanie zakázať všetkým. Ak by zápal aj vznikol, dojčiaca žena sa môže liečiť," začína svoj príspevok.

Mnohé ženy sa obávajú, že kvôli hormónom im nechytí farba.  "A teraz pezor, dojčiaca žena sa hormonálne liši od nedojčiacej (a aj to len v prvých mesiacoch po pôrode) prolaktinom a opäť neexistujú dôkazy, že by prolaktín v tele matky akokoľvek vplýval na tetovanie či na udržanie tetovania v koži?" zdôvodňuje.

Posledné, čoho sa ženy boja je, že látky z farby sa dostanú aj do mlieka. "Všetko, čo tetovanému človeku dávajú, ostáva v mieste podania - má obrázok na tele - tzn. že to nejde do krvi. Keby sa aj niečo dostalo do krvi, tak aby sa to dostalo do materského mlieka, muselo by to byť v prvom rade v matkinej krvi v koncentráciách, ktoré by boli pre ňu škodlivé," píše vo svojom príspevku.

"Prestaňme dojčiacim ženám zbytočne zakazovať veci len preto, že si neoverujeme fakty. Skracuje to dĺžku dojčenia a znižuje kvalitu života dojčiacim ženám," dodáva na záver.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia