Z denníka premotivovanej matky: POMOC, moja dcérka nechce jesť! Otecko to vyriešil za 5 minút

Z denníka premotivovanej matky:
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2024-04-05 15:00:00 |

Mnohé maminy poznajú ten pocit, keď sa snažia pre svoje dieťa vymýšľať všakovaké jedlá, no vaše dieťa nechce jesť. Tento problém sme mali aj my s dcérkou. Ale len dovtedy, kým si to nezobral do rúk tatino.

Prvé príkrmy s mojou dcérkou začali naozaj veľmi sľubne. Ako prvé som jej pripravila mrkvičku, potom zemiak, cuketu, batát. Po zeleninke sme pridali kuracie mäsko, králika i morčacie mäso. Nehovorím, že mi vždy všetko zjedla. Dve lyžičky skončili v nej a zvyšok na oblečení, po zemi, na psíkoch a v jej a mojich vlasoch.

Jej nejedáctvo som začala veľmi prežívať po jednom roku a hlavne vtedy, keď som ju odstavila od kojenia. Na obed mi odmietala jesť. Bolo úplne jedno či jej dám na tanier zeleninu, ovocie, mäso. Jedlo mohlo byť naservírovane v tvare akéhokoľvek zvieratka. Dokonca si nechcela dať ani domáce palacinky s džemom.

Špeciálna príprava

Začala som si o detskom stavovaní teda študovať na internete. Tak som ju posadila do jedálenskej stoličky. Naložila som jej malú porciu jedla, aby ju to neodstrašilo. Kúpila špeciálny detský príbor, za ktorý som vyhodila 10 eur. A to tam bola len jedna vidlička a jedna lyžička. Naložila som jej jedlo do jej farebnej detskej misky. Vypla som televízor, rádio, ale psíkov som vypnúť nevedela. Naložila som si aj ja, aby videla, že jeme to isté.

Dcérku som posadila na stoličku. V jednej ruke mala ona svoju lyžičku, druhou som sa ju snažila kŕmiť ja. Prvé sústo bol úspech. Kým sa hrala so svojou lyžičkou, dala som jej aj druhé, tretie. A potom sa začala zase hrať s jedlom. Hodila ho aj po psoch, pretože na ňu hádzali psie oči. Keď sa už odmietala s jedlom hrať, vymrštila celú misku na zem.

Otecko na scéne

Raz išiel dcérku nakŕmiť tatino, keď videl, ako sa s ňou pri obede mordujem. Ten sa s tým ale nepaprčil ako ja. Dcérke dal jedlo na rovnaký tanier ako sme mali my, do ruky dezertnú vidličku. A začali sa diať divy.

Dcérka jedla takmer sama. Napichovala si veľké sústa zemiakov a mäsa a tatino jej zatiaľ dával do úst omáčku s ryžou. Celý problém bol v tom, že chcela jesť hlavne sama a s príborom, aký sme mali my.

Ak ste aj vy premotivovaná mama a nehanbíte sa za to, môžete sa s nami podeliť s vaším príbehom a my ho s radosťou uverejníme. Pošlite nám ho na spuntik@spuntik.sk.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia