ŠOKUJÚCE priznanie slávnej HEREČKY! Lekári nevedeli, čo jej je: Trpela NETRADIČNOU diagnózou! Môže trápiť aj VÁS

ŠOKUJÚCE priznanie slávnej HEREČKY!
Halle Berry
Zdroj: gettyimages.com
2024-04-07 19:00:00 |

Oscarový herečka Halle Berry šokovala fanúšikov svojim lekárskym príbehom. Lekári jej nesprávne diagnostikovali perimenopauzu. Mysleli si, že je to herpes.

Halle Berry pôvodne hľadala pomoc u svojho gynekológa, pretože pociťovala suchosť počas sexu. Spôsobovalo jej to aj intenzívnu vaginálnu bolesť. Lekár jej povedal, že jej príznaky spôsobuje herpes.

"Mám pocit, že mám vo vagíne žiletky. Bežím za svojím gynekológom a hovorím si: 'Panebože, čo sa to deje?' Bolo to hrozné," hovorila otvorene Halle Berry. "Povedal: 'Máte najhorší prípad herpesu, aký som kedy videl. Ja na to: 'Herpes? Ja nemám herpes!´"  uvádza herečka pre People.

Herečka a matka dvoch detí avšak zistila, že rovnaké príznaky sú bežné aj v menopauze. Vtedy sa vaginálne tkanivá stávajú tenšie, suchšie a ľahšie sa dráždia kvôli strate estrogénu, čo je stav známy ako atrofická vaginitída.

To môže spôsobiť bolesť pri pohlavnom styku. Ženám sa dokonca môžu vytvoriť hrbole alebo rezy v tkanive a ich zapálením vznikne infekcia. Namiesto toho, aby lekár správne identifikoval hormonálnu zmenu 57-ročnej herećky, povedal  jej, źe ide o „najhorší prípad herpesu, aký kedy videl“.

Lekár urobil chybu

„Môj gynekológ nemal ani potuchy!“ Berry a jej partner Van Hunt (54) sa nechali vyšetriť na pohlavne prenosnú chorobu. Oba testy boli negatívne. Berry potom vyhľadala iného lekára, ktorého požiadala o nezávislý, druhý posudok a dozvedela sa, že všetko, čo pociťuje, sú jednoducho príznaky perimenopauzy, , ako uvádza portál Daily Mail..

"Najskôr mi moje ego povedalo, že perimenopauzu preskočím," začala Halle. "Som v skvelej kondícii. Som zdravá. Podarilo sa mi vysadiť inzulín a od svojich 20 rokov zvládnuť cukrovku. Takže to človeka núti myslieť si, aha, zvládnem menopauzu. Celé to preskočím. V tom čase som o tom bola taká nevzdelaná." povedala herečka pre People.

Perimenopauza je bežnejšia, ako sa zdá

Berry nie je sama so skúsenosťou lekárov, ktorí si nevšimnú tieto telesné zmeny. Štúdie ukazujú, že takmer u jednej z troch žien vo veku 45-54 rokov lekár nesprávne diagnostikoval symptómy menopauzy. A pohlavne prenosný vírus Herpes je len jedným z katalógu stavov, o ktorých sa ženám namiesto toho nesprávne hovorilo.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia