NESPRÁVNA diagnóza stála 2-ročné dievčatko ŽIVOT! Zomrelo vo veľkých bolestiach

Dievčatko zomrelo na zle
Dievčatko zomrelo na zle stanovenú diagnózu
Zdroj: GoFundMe
2023-11-13 19:00:00 |

Rodičia malej Isly sú zronení. Ich dovolenka v Turecku sa zmenila na katastrofu. Domov sa vrátili bez svojej 2-ročnej dcérky. Lekár jej totiž stanovil nepsrávnu diagnózu. Zomrela na otravu krvi (sepsu) po tom, čo jej prasklo slepé črevo.

Dvojročné britské dievča zomrelo na prasknutie slepého čreva. Malá Isla S. z Jersey náhle pocítila ťažkosti počas dovolenky v Turecku, ako uviedol portál The Sun.

Ošetril ju lekár v hoteli, ktorý uviedol, že ide o zápal mandlí - napriek tomu, že Isle sa sťažovala na bolesť bruška, nie hrdla. Stav dievčatka sa v nasledujúcich 24 hodínách zhoršil a v deň, keď mala rodina odletieť domov, ju odviezla do nemocnice. Tam lekár stanovil pôvodnú diagnózu, ktorá jej bola určená v hoteli. Dievčatku predpísal Nurofen a rodičom povedal, že Isla môže bez problémov cestovať domov.

Po príchode na letisko sa zdravotný stav dievčatka zhoršil natoľko, že ju museli rýchlo previezť sanitkou späť do nemocnice. Tam rodine, pod dohľadom iného lekára oznámili, že dievčatko má zápal slepého čreva a sepsu. Slepé črevo dievčatku totiž prasklo.

„Tragédie, ako je táto, sú nepredstaviteľné a žiadna rodina by nikdy nemala znášať takú bolesť, nie to ešte v cudzej krajine ďaleko od celej rodiny a priateľov, s vedomím, že by mohla byť zachránená, keby nebolo zlej zdravotnej starostlivosti a nesprávnej diagnózy," povedal ich rodinný priateľ.

Ako spoznať zápal slepého čreva?

Podľa doktorky MUDr. Dany Kuniakovej je najčastejším príznakom apendicitídy (zápal slepého čreva) bolesť v strede žalúdka v okolí pupka. Dieťa môže stratiť chuť do jedla, pociťovať nevoľnosť a mať zápchu alebo hnačku. Nedokáže sa sústrediť na žiadnu hru.

"Hľadá si úľavovú polohu, zvyčajne mu je najlepšie v ľahu, s pokrčenými nohami. Pomôcť môže aj prikladanie studených obkladov na oblasť pravého podbruška. Ťažkosti sa rozvíjajú väčšinou v priebehu 6 – 12 hodín (menej často 1 – 2 dni). Vysoké horúčky nie sú typické pre zápal slepého čreva, teplota býva väčšinou iba zvýšená (37 – 38 °C)," upresňuje doktorka Kuniaková pre portál Union.


Autor: © Zoznam/Adriana Joštiaková

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia