Toto sú NAJLEPŠIE rodičovské rady, prezradili ich ženy z rôznych kútov sveta

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-07 15:01:00 |

Mnoho rodičov sa obáva toho, či dokáže zvládnuť výchovu dieťaťa. Keďže ľudský organizmus sa vyvíja a učí celý život ide o nekončiaci proces, kedy každá rada môže byť nápomocná. (Aktualizované 15:07)

Hoci, každý má zrejme iné životné skúsenosti a prežívanie, nie je na škodu si prečítať niekoľko rád, ktoré majú potenciál pomôcť aj vám pri starostlivosti o svoje dieťa. Nikdy človek nevie, čo ho v živote postrehne, preto je užitočné získavať informácie, zaujímať sa a rozhodnúť sa, čo je pre vás to pravé. Pozrite sa na niekoľko užitočných rád.

 

1. Žite v prítomnosti a užívajte si čas strávený s deťmi

Jedna žena na TikToku vo svojom popise k videu poznamenala nasledovné. Niektoré z najlepších rodičovských rád, ktoré som dostala... ,,Buďte prítomní tam, kde máte nohy." Žijeme vo svete, ktorý nás ťahá miliónmi smerov a naše deti často súťažia o našu pozornosť. Naučiť sa tráviť chvíle, keď som plne prítomná so svojimi deťmi – umožňuje hlbšie a zmysluplnejšie spojenie, ako aj viac zámernosti v mojej práci," podotkla na spomínanej sociálnej sieti.  Daná mamička to myslela obrazne povedané tak, aby ste sa nielen fyzicky, ale aj duševne nachádzali tam, kde práve ste. Teda žili v prítomnosti a užívali si okamihy, keď trávite čas s deťmi.

@mama_syd_designs What is the BEST advice you’ve been given as a parent? Some of the best parenting advice I’ve been given …“Be present where your feet are.” We live in a world that’s pulling us a million directions and often our kids are competing for our attention. Learning to take moments where I’m fully present with my kids - allows for deeper and more meaningful connection as well as more intentionality in my work as well. What are some practical ways you stay present where your feet are? What is the best advice YOU have ever been given? #fyp #parentingadvice #momparty #momsoftiktok #parentsoftiktok #bepresent ♬ smiles & sunsets - ultmt.

Jedna komentujúca napísala nasledovnú radu, čo považuje za najvhodnejšie ohľadom starostlivosti o deti: ,,Rozložím na zem deku, vytiahnem ich obľúbené hračky a hrám sa s nimi. 3 hodiny denne," poznamenala žena pod spomínaným videom.

 

2. Namiesto príkazov hovorte deťom, čo majú povolené

Iná mamička sa podelila taktiež prostredníctvom videa s radou, ktorá jej pomohla vo výchove detičiek. ,,Rodičovstvo batoliat je také ťažké, že celý deň môžeme mať pocit, že hovoríme nie, a nefunguje to! Táto jedna rodičovská stratégia zmeny spôsobu, akým svojmu dieťaťu oznamujete hranice, prinesie obrovský rozdiel," poznamenala v popise pod jej videom.

@conscious_parent_coach Toddler parenting is so hard, we can feel like we are saying no all day long and it doesn’t work! This one parenting strategy of changing the way you communicate boundaries to your child will make a huge difference ! #goodparentingtips #parentingtipstricks #positiveparents #consciousparenting❤️ #bestparentingadvice ♬ original sound - The Conscious Parent Coach

Podotkla, že to, že dieťati poviete slovo - nie, automaticky v ňom podnecuje túžbu protestovať a neposlúchať. To však samozrejme neznamená, že je potrebné mu povedať ,,áno"- na veci, ktoré mu nechcete dovoliť. Namiesto toho, aby ste dieťaťu zakazakovali veci, skúste inú taktiku. Povedze mu to, čo môže robiť. Teda negatívum ,,zmeníte" na pozitívum.

 

3. Byť vzorom pre svoje deti 

O svoju radu sa prostredníctvom videa na spomínanej sociálnej sieti podelila aj Dr. Nancy Weaver, ktorá pôsobí v zahraničí. Podotkla, že rady, ktoré spomenula vo videu sú vhodné pre rodičov tínedžerov. Povedala, že je vhodné, aby si rodičia týchto tínedžerov našli pre seba záľuby. Z dôvodu, že je to dobrý spôsob ako sa zrelaxovať, odosobniť sa od starostí, od času stráveného v domácnosti.

Taktiež je pravdepodobnejšie, že si s tínedžerom budete aj viac rozumieť, keď sa budete môcť rozprávať o záľubách. Napomáha to tiež užiť si prítomný čas, dosahovať svoje stanovené ciele a pravdepodobne budete aj vzorom pre mladšie generácie. Ukážete deťom, že byť starší neznamená to, že sa zavriete doma a budete sa len starať o domácnosť, ale že aj to, že vyšší vek môže byť zábavný a je možné si užívať života. 

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia