Pohybom môžete PODPORIŤ vývoj mozgu svojho dieťatka. Viete, kedy a ako začať?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-07 10:33:00 |

Nielen študovanie a učenie sa dokáže zefektívniť myslenie dieťatka. Zmúdrieť dokáže aj vďaka tomu, že vykonáva určité pohyby.

Jedna žena, ktorá žije v zahraničí sa na jej účte na TikToku venuje tomu, ako dopomôcť k tomu, že u svojho dieťatka podporíte vývoj jeho mozgu tak, aby lepšie dokázalo nasávať informácie a reagovať na ne. V jednom svojom videu na TikToku nedávno zverejnila info, ktoré sú určené pre budúce mamičky, ktoré očakávajú príchod svojho dieťatka na svet. Poznamenala v ňom aj zaujímavosti, ktoré sú taktiež vhodné aj pre rodičov, ktoré už detičky majú ale sú ešte maličké.

Podľa jej slov existuje vec, vďaka ktorej môžu detičky zmúdrieť. ,,Pohybom môžete podporiť vývoj mozgu vášho dieťatka. Začnite od prvého dňa narodenia a pomôžte svojmu dieťaťu učiť sa, aby mohlo vyrásť do svojho najlepšieho ja. Svojmu dieťatku môžete skutočne pomôcť byť múdrejším budovaním mozgových spojení prostredníctvom pohybu," poznamenala žena v popise jej videa na spomínanej sociálnej sieti.

@babysbestbrain101 For pregnant moms and parents with young babies. You can boost your baby's brain development with movement. Start from the first day of birth to help your baby's learning potential so they can grow to their best self. You can actually help your baby be smarter by building brain connections through movement. #babycaretips #pregnancytips #babybraindevelopment #pregnancy #pregnancyjourney #pregnancylife #babylearning #babylearningactivities #dueapril2023 #duemarch2023 #newborn #smartbaby ♬ original sound - Baby's Best Brain Development

Vo videu dodala, že v súčasnosti mnoho rodičov netuší o tom, ako rozvoju inteligenčných schopností dieťatka dopomôcť. Spievanie, čítanie kníh, hranie sa s ním a zdieľanie emócií s dieťatkom je podľa jej slov správne, avšak pozná inú účinnú techniku a tou je vykonávanie určitých pohybov, ktoré napomáhajú dozrievaniu mozgu dieťatka. Pod videom sa objavilo viacero komentárov od ľudí. Jedna mamička sa v komentári pýtala, či jedným z pohybov, ktoré podporujú správny mozgový vývoj dieťatka je aj to, keď detičky spia s rukami nad hlavou.

Dodala, že jej malé bábätko to robí a to má 7 mesiacov. Avšak, jej dvojča to už nerobí. Žena, ktorá sa venuje radám ohľadom účinných cvičení odpovedala, že je možné úplne zefektívniť potenciál dieťatka. Kde nájsť tieto cviky spomenula v jej videu. 

V inom jej videu na spomínanej sociálnej sieti žena poznamenala, že v prípade, ak ste aktuálne tehotná a radi by ste obdarovali svoje dieťatko niečím čo ho poteší a neminuli na to množstvo peňazí, je vhodné vybrať jednu pesničku. Podotkla, že je potrebné si zvoliť jednu jedinú, ktorú mu budete púšťať každý deň. A v prípade, že keď sa narodí, tak ju pravdepodobne bude vedieť rozpoznať, pretože jej počúvanie pravdepodobne upokojí dieťatkov nervový systém. 

@babysbestbrain101 For pregnant moms. Help your baby self regulate by choosing a song and playing that song every day..There are activities you can do which can stimulate and nourish your baby's brain in all the right ways. #pregnancytips ##pregnancyjourney #pregnant #pregnancy #pregnancylife ♬ original sound - Baby's Best Brain Development

Jedna mamička v komentároch reagovala ohľadom púšťania pesničky pre svoje bábätko nasledovne: ,,TOTO JE PRAVDA. Hrala som jej pesničku celý čas, keď som bola tehotná, teraz zakaždým, keď počúvame, moje deti okamžite reagujú," poznamenala mamička pod ďalším videom.

 

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia