Neverila vlastným očiam: Preboha, jej dieťa navštevujú ,,nevzdelaní" svokrovci

Neverila vlastným očiam: Preboha,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-14 15:30:00 |

Mnoho ľudí s ich svokrovcami nevychádza veľmi dobre. Jedna mamička sa rozhodla, že chce obmedziť kontakt svokrovcov s jej deťmi. Chcela to urobiť, kvôli tomuto.

Žena, ktorá je matkou sa podelila o svoj príbeh, keď prezradila, že sa už nemohla pozerať na to, ako sa svokrovci usilujú veľmi často sa miešať do života jej dieťaťa, uvádza Newsweek.com. O svoju rodinnú situáciu so svokrovcami sa podelila v príspevku na Mumsnete, pričom ho pridala pod jej profilom s názvom BetsyWombat. Poznamenala, že nemá dobrý vzťah s jej svokrovcami práve preto, že odkedy sa jej narodilo dieťa, chodia ho pozerať dvakrát týždenne a myslí si, že ich správanie nie je veľmi vhodné. Dôvodom má byť to, že údajne nie sú veľmi dobre vzdelaní a správajú sa príliš hlučne.

Kvôli tomuto, plánuje mama omedziť stretávanie sa svokrovcov s jej dieťaťom tak, že ho budú mocť navštíviť približne jedenkrát za tri alebo štyri týždne. Táto mamička sa vyjadrila, že nechce úplne zrušiť ich vzájomný kontakt, pretože sú skutočne starostliví. Avšak, má vážne obavy o to, žeby svokrovci mohli jej dieťa negatívne ovplyvniť. Bojí sa, žeby bolo neslušné a nevedelo sa správať. „Často podporujú správanie svojich ostatných vnúčat, ktoré by som nechcel vidieť u [svojho syna],“ poznamenala žena, ktorá pôsobí pod profilom BetsyWombat na spomínanom mamičkovskom diskusnom fóre.

K tejto situácii sa vyjadrila aj zahraničná terapeurka Peta-Gaye Sandiford, ktorá tvrdí, že nevidí dôvod, aby starí rodičia mohli navštíviť dieťatko hocikedy, kedy sa im bude chcieť. Poznamenala, že svokrovci by mali brať do úvahy, aké sú pravidlá rodičov a snažiť sa ich rešpektovať. Hoci, v mnohých prípadoch rodičia vítajú, ak sa do starostlivosti o detičky zapoja aj starí rodičia, tu to zrejme neplatí.

Spomínaná terapeutka zároveň ešte podotkla, že v prípade, že starí rodičia nerešpektujú hranice rodičov, môže to mať za následok to, že to dieťatko nepriaznivo ovplyvní. Zároveň tvrdí, že to, aké vzdelanie človek má by nemalo spôsobovať problémy so stretávaním sa, ako je to v prípade spomínanej rodiny u matky. „V takom prípade je komunikácia a nastavenie hraníc veľmi dôležitá. Je tiež zodpovednosťou rodičov vštepovať hodnoty do vlastného dieťaťa a pripomínať mu, aby akceptovalo iných napriek rozdielom," poznamenala terapeutka pre Newsweek.

Jeden komentujúci - Skinnermarink v komentári pod jej príspevkom podotkol že podľa neho je správanie tejto matky snobské a nezrelé. Zároveň poznamenal, že predpokladá, že žena mala možnosť spoznať aj manželovu rodinu ešte predtým, ako sa za neho vydala. Ešte podotkol, že podľa jeho názoru je vhodné si zachovať dobrý vzťah so svokrovcami, ak o dieťatko prejavujú záujem. Z dôvodu, žeby spomínaná mama mala myslieť aj na šťastie dieťaťa, nielen na svoje.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia