Dievčatko sa prebralo na vlastnom pohrebe, o pár hodín opäť zomrelo

Dievčatko sa prebralo na
Ilustračné foto
Zdroj: @nmas/nypost.com
2022-08-26 09:30:00 |

Trojročnú Camilu z Mexika vyhlásili lekári za mŕtvu. Keď sa zdrvená mama na pohrebe lúčila so svojím dievčatkom, všimla si, že sklenené okno rakvy sa zahmlieva.

Informáciu o šokujúcom prípade dievčatka, ktoré lekári počas 24 hodín vyhlásili dvakrát za mŕtve, priniesli mexické médiá. Camila Roxana Martinez Mendozová bola zdravé a veselé dieťa. Keď začala mať problémy so žalúdkom, zvracala a dostavili sa horúčky, mama Mary Jane Mendozová ju vzala 17. augusta k pediatrovi v rodnom meste Villa de Ramos. Lekár odporučil, aby bolo dieťa prevezené do nemocnice Salinas de Hidalgo v stredomexickom štáte San Luis Potosí, kde bude pod odborným dohľadom, lebo zvracanie a hnačky ho značne dehydratovali, píše nypost.com.

V nemocnici nevyhodnotili Camilin stav ako veľmi vážny, len ju položili na studený uterák, aby znížili teplotu a na jeden z jej prstov umiestnili pulzný oxymeter na sledovanie hladiny kyslíka. Prepustili ju s receptom na paracetamol, ktorý lieči bolesť a horúčku, no jej stav sa zhoršoval. Rodičia ju zobrali k inému lekárovi a ten im kázal kŕmiť Camilu ovocím a vodou a predpísal jej iný liek. Napriek tomu, že dodržiavali všetko, čo im lekári odporučili, Camila naďalej vracala a bola slabá. Znepokojení rodičia ju vzali k ďalšiemu lekárovi. Ten, keď ju zbadal, hneď zalarmoval pohotovosť. Camilu v ten večer medzi 21.00 a 22.00 opäť prijali do nemocnice Salinas de Hidalgo.

„Chceli jej dať vnútrožilovú terapiu. Trvalo dlho, kým jej dali kyslík. Nenasadili jej ju, lebo nevedeli nájsť jej malé žilky. Konečne to zvládla až jedna sestra,“ opísala neskôr jej mama. Mary. Asi po 10 minútach dievčatku infúziu vybrali a odviezli ho na izbu. „Stále ma objímala, zobrali ju preč a povedali mi: Musíš ju nechať odpočívať v pokoji,“ spomína smutná Mary. Tvrdí, že potom ju nútili byť v samostatnej zamknutej miestnosti a nevedela sa ku Camile dostať. Tú ešte v noci vyhlásili za mŕtvu v dôsledku dehydratácie.

V Mexiku sa zvyknú pohreby konať krátko po skone, preto sa rodina a priatelia prišli s Camilou rozlúčiť hneď nasledujúci deň. Mary si všimla, že sklo na rakve, cez ktoré bolo možné ešte posledný raz milované dievčatko zahliadnuť, je zahmlené. Hneď chcela dať rakvu otvoriť, no ostatní si mysleli, že má halucinácie. Urobili tak až na naliehanie Camilinej babky z otcovej strany a zistili, že hýbe očami a má aj pulz. Rýchlo volali sanitku a dievčatko v kritickom stave previezli späť do nemocnice, kde sa ho pokúsili oživiť, no neúspešne. Camilu opäť vyhlásili za mŕtvu, tento raz pre opuch mozgu.

Rodičia dievčatka, ktoré malo ísť tento týždeň po prvý raz do škôlky, držia v ruke jeho  dva úmrtné listy. Prvý uvádza príčinu Camilinej smrti dehydratáciu, zatiaľ čo druhý dehydratáciu, mozgový edém (opuch) a metabolické zlyhanie. Rodina obviňuje nemocnicu z nedbanlivosti. „Naozaj chcem, aby bola vykonaná spravodlivosť. Nemám žiadnu zášť všeobecne voči lekárom. Žiadam len, aby sa vymenili lekári, sestry a riaditeľ, aby sa to už neopakovalo," uviedla zdrvená Mary, ktorá je presvedčená, že o dcérku prísť nemusela, keby personál nemocnice robil všetko tak, ako mal. Prípadom sa zaoberá polícia a čaká sa na výsledky pitvy.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia