Muži ma chcú len na sex: Ale ja chcem viac

Muži ma chcú len
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-24 13:30:00 |

Mám tridsaťpäť a všetci mi hovoria, aká som atraktívna, zábavná, citlivá, múdra, šikovná... takmer ideál. Ja si tak ale rozhodne nepripadám.

Áno, v práci sa mi darí, mám aj dosť priateľov, s ktorými mi je dobre, ale čo mi už roky chýba, to je partner. S mužmi, ktorí by mohli byť mojimi potenciálnymi partnermi, totiž nemám dobré skúsenosti. Väčšinou chcú odo mňa sex už na prvej schôdzke a keď odmietnem, tak sa už so mnou viac stretnúť nechcú. Ak to aj nie je na prvej schôdzke, na maximálne na tretej už áno...

Aby som neklamala, niektoré vzťahy vydržali pár stretnutí aj bez sexu, ale vždy sa skončili tak, že muž prestal mať záujem. Väčšinou skôr, než som si vôbec stihla prebrať, či záujem mám ja.

Aj keď som sa rozhodla, že budem s niekým len kvôli sexu, tak to tiež dlho nevydržalo. Veľmi sa bojím, že zostanem sama...  

„Tak to by som si kládla otázku, čo to teda vyžarujem, že muži hneď pri prvom stretnutí majú dojem, že odo mňa môžu chcieť sex?“ zamýšľa sa odborná koučka Soňa Faková.

„Pretože toto určite nie je skúsenosť každej ženy, čiže nemožno povedať, že všetci muži na prvej schôdzke vyžadujú sex. Preto by som hľadala na svojej strane.

Moja skúsenosť je, že väčšinou je za tým pocit nízkej sebahodnoty. No, ako ju zvýšiť, to nie je len otázka rozhodnutia, to chce skutočne zmapovať, v čom tkvie príčina.

Dôvodov môže viac. Napríklad som si presvedčenie, že ženy sú dobré len na sex, mohla odniesť z domu. Alebo môžem mať z výchovy ´zdedený´ názor, že sex je niečo menejcenné a na čom naozaj záleží, je ten duchovný vzťah. Takže – keď niekto odo mňa chce sex, tak ma považuje za menejcennú.

Ale môže to byť aj opačne – niekde hlboko v srdci si myslím, že menejcenní sú muži, lebo jediné, na čo myslia, na čom im naozaj záleží, je sex. A potom takýchto mužov aj stretávam, aby som si svoju teóriu potvrdila. 

Verím, že keď sa na svoj vzťah k mužom a k sexu dokážete pozrieť z viacerých strán, možno nájdete príčinu, prečo si neviete nájsť partnera.“

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia