Bojím sa odísť z práce: Čo keď si iné miesto nenájdem?

Bojím sa odísť z
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-21 08:30:00 |

Robím účtovníčku. Vo firme vládne nervozita, ohováranie, mocenský boj. Toto miesto som vzala po materskej, lebo bolo finančne zaujímavé a my sme peniaze potrebovali.

Dnes už ten plat nie je vôbec výnimočný a ja chodím do práce s čoraz väčšou nechuťou. Bojím sa však dať výpoveď, lebo si myslím, že  si miesto už nenájdem. Navyše nechcem, aby celú domácnosť ťahal manžel.

„Poznám to sama na sebe, že s pribúdajúcim vekom mám čoraz menšiu chuť na zmeny. Ale, ak si uvedomíte, že len zmena je život a zostávanie v stojatých vodách len živorenie, možno vás to nakopne´, aby ste aspoň čosi vo svojom živote zmenili,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková.

„Pred pár rokmi som aj ja pracovala vo firme, kde už bola pre mňa neúnosná atmosféra, kde som mala so svojou šéfkou taký konflikt, že jedinou možnosťou pre mňa bolo dať výpoveď. A to som bola rozvedená, s dvomi dcérami - študentkami... Zostať v tom zamestnaní bolo pre mňa ale také neprijateľné, že som sa jednoducho rozhodla. Rozhodla som sa odísť a rozhodla som sa, že sa uživím aj na voľnej nohe. A na voľnej nohe sa živím dodnes a som veľmi spokojná.

Tým som chcela povedať, že najdôležitejšia je motivácia a pevné rozhodnutie. Ak vás vaša práca naozaj deprimuje a ubíja, tak neváhajte! Ak totiž zostanete, budete postupne nešťastnejšia a nešťastnejšia, možno aj prestanete mať chuť žiť. A to zrejme nechcete, však?

Skúste si predstaviť, čo všetko by ste mohli robiť sama, prípadne na živnosť, bez toho, aby vás niekto zamestnal. Účtovníctvo vám, podľa mňa, otvára veľa možností. Porozprávajte sa o tom s manželom, povedzte mu, ako sa v práci cítite a ako by ste si predstavovali svoju pracovnú budúcnosť. Som presvedčená, že vás vo vašom rozhodnutí (ak sa teda naozaj rozhodnete!) podporí a možno vám aj ponúkne ešte iné nápady. Nemyslím si, že by vás kvôli peniazom nútil, aby ste zostali v zamestnaní, ktoré vás ubíja. Veď aj on chce mať doma spokojnú manželku!“

 

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia