Z práce prichádzam permanentne unavená

Z práce prichádzam permanentne
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-11 19:00:00 |

Preč sú tie časy, keď som sa do práce tešila. Bola som hrdá a šťastná, keď ma povýšili. S novým miestom som dostala aj väčšiu zodpovednosť, aj som sa učila nové veci.

No už dávnejšie nie som ani schopná oddychovať, som permanentne unavená, nedokážem ani spať, ani sa sústrediť na prácu. Robím chyby aj v rutinných úkonoch, zabúdam, dokonca začínam mať aj zažívacie ťažkosti. Doslova nič ma nebaví a prestávam komunikovať aj so svojím okolím. Hľadám, ako si vrátiť radosť z práce a zo života.

„Príčinou vyhorenia a demotivácie môže byť priveľa práce. Potom si treba ´naordinovať´ oddych. Zaradiť do svojho rozvrhu relax – bez telefónu a počítača. Je jedno, či to bude prechádzka alebo dobrá knih,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková

„Dôležité tiež je, aby dávat si jasné, postupné a dosiahnuteľné ciele. Dôležitá je aj deľba zodpovednosti v práci a zapájanie do nej aj spolupracovníkov.

Ďalším dôvodom môže byť práca, ktorá nás nenapĺňa. V tom prípade je treba zistiť, prečo. Dôvodov môže byť niekoľko: nemáme sa v nej kam posunúť, stále robíme to isté, na pracovisku sú zlé vzťahy... Ak rutina naozaj prevážila nad kreativitou, je načase si nájsť iné miesto.

Ak sú príčinou zlé vzťahy, treba ich prehodnotiť, určiť si hranice, ale aj pristupovať k nim s rešpektom bez snahy zmeniť svojich kolegov a ich správanie. Ak nemáme motiváciu v týchto vzťahoch fungovať, tiež je to dôvod nájsť si inú prácu.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia