Prišla o štyri deti: Jedno z nej doslova vypadlo do toalety

Prišla o štyri deti:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-05-17 15:30:00 |

Dvojičky zomreli ešte v jej bruchu, o tom, že čaká dcérku, ani netušila a porodila ju na toalete, posledného synčeka zabila meningitída. Stále je ale odhodlaná stať sa mamou.

Kayleigh Pace (34) a jej manžel Terry (39) z Romfordu veria, že sa im podarí získať 3 000 libier potrebných na umelé oplodnenie.  Zoznámili sa, keď mala Kay 19 rokov a od začiatku sa snažili založiť si rodinu. Bohužiaľ, stíha ich jedna rana za druhou...

Zúfalá Kayleigh, ktorá nikdy nemala menštruáciu, navštívila mnoho lekárov, než testy odhalili, že má polycystické vaječníky. Páru boli po tomto zistení ponúknuté tri kolá umelého oplodnenia. Ani jedenkrát to nevyšlo, i keď dodržiavali všetko, čo bolo potrebné. Prvý pokus mali v roku 2017. „Na výsledky sme museli čakať mučivé dva týždne. Keď boli pozitívne, bola som veľmi šťastná,“ povedala Kay pre Fabulous. Bohužiaľ, osem dní po úžasnej správe musela čeliť zničujúcej rane.

„Išla som normálne do práce a zistila som, že som špinila. Keď som prišla domov, išla som do kúpeľne, pretože som mala pocit, že som sa pomočila a keď vošiel Terry, vyzeralo to tam ako miesto vraždy,“ opísala. V nemocnici jej iba povedali, aby prišla o dva týždne a uvidí sa, čo bude ďalej. Navrhli jej, aby užila liek na potrat, n nedokázala to. „Vždy som chcela dieťa a nechcela som do toho zasahovať. Hlboko vo vnútri som vedela, že to nikdy nebude životaschopné tehotenstvo, ale nedokázala som sa prinútiť ukončiť ho." O  ďalšie dva týždne jej lekári prekvapivo oznámili, že pod srdcom nosí dvojičky. Opäť odmietla užiť potratovú tabletku, ale po desiatich týždňoch zistili, že deti sa zmenšili. „V tom momente som vedela, že už nežijú, a tak som súhlasila s tým, že vezmem tabletku, aby ich moje telo uvoľnilo."

Kayleigh sa zúfalo snažila zamestnať a hneď sa vrátila do práce. „Chcela som sa len cítiť normálne,“ spomína. S Terrym sa vyhýbai rozhovorom o tom. Potrebovali si oddýchnuť a dopriali si dovolenku v Maroku. Kay sa tam necítila dobre, urobila si tehotenský test, no ten vyšiel negatívny. Len sedem mesiacov po tom prišla ďalšia rana. Pracovala vtedy v škôlke. V ten deň sa cítila veľmi zle, mala kŕče v bruchu a bolesti v krížoch. Z roboty išla rovno domov a ľahla si  V noci o 2:30 sa zobudila a išla na toaletu. „Keď som sedela na záchode, cítila som obrovský tlak, vyskočila som a videla som dievčatko visiace medzi mojimi nohami. Bola som v šoku, lebo som ani netušila, že som tehotná,“ spomína. „Postavila som sa tak rýchlo, že naše dieťa spadlo do záchoda. Bola navždy preč, čo vo mne vyolalo obrovské množstvo viny. Stále som sa mučila a myslela som na to, čo som mohla urobiť inak. Naše dievčatko sme pomenovali Hope, keďže nás napriek tragédii prinútila veriť, že môžem otehotnieť." Bábätko ešte nebolo vyvinuté a aj keby nepadlo do misy, neprežilo by.

Nasledujúci rok zomrel Kayleightin dedko, s ktorým mala veľmi blízky vzťah. V nasledujúcich týždňoch začala na svojom tele pozorovať zmeny. „Niečo mi hovorilo, že som tehotná, a tak som na narodeniny môjho starého otca v auguste nabrala odvahu urobiť si tehotenský test a vyšiel pozitívny.“ Dvojica tehotenstvo tajila a až v 15. týždni išla Kay na vyšetrenie do nemocnice King George, aby skontrolovali jej krčok maternice vzhľadom na jej predchádzajúce potraty. Na jej hrôzu tam zistili, že je  otvorený a hrozí, že jej dieťa vypadne. Urýchlene ju previezli do inej nemocnice, kde jej ho zašili. Dieťa zostalo v nej do 27. týždňa, no vtedy začalo vylučovať hormón, ktorý signalizoval, že je pripravené na narodenie. Poslali ju domov s predpokladom, že porodí asi o dva týždne. Už o štyri dni sa však musela do nemocnice vrátiť a tam jej diagnostikovali sepsu. Steh z krčka museli zrušiť a ona 16. februára 2019 v 29. týždni po 37 hodinách porodila synčeka Georgieho. Bol veľmi maličký a ako dvojtýždňový dostal v inkubátore e coli, no podarilo sa ho zachrániť. Po 64 dňoch od pôrodu si ho mohli zobrať domov. Hneď po príchode domov však Kay na ňom pozorovala zvláštne zmeny. „Priniesli sme si ho na veľkonočný víkend a v pondelok kričal, ako keby naňho niekto spadol. Netušila som, že to bude poslednýkrát, čo uvidím svojho syna doma spať.'' V nasledujúcich dňoch behala Kay medzi nemocnicami, no žiadny odborník jej nevedel povedať, čo sa s Georgom deje. Po ďalších pár dňoch jej oznámili, že ho treba dať na ventilátor, lebo jeho telo vypínalo. Po niekoľkých hodinách zistili, že má meningitídu. Bohužiaľ, ani pripojenie na ventilátor nepomohlo a drobček zomrel. „Skolabovala som, nikdy som necítila takú bolesť," spomína Kay. Najťažšie bolo to, keď s Terrym museli rozhodnúť o jeho odpojení z prístrojov. Žil ešte ďalšie štyri hodiny, ktoré opisuje Kay ako najťažšie štyri hodiny v jej živote. „Spievali sme mu a čítali knihy. Terry mu povedal všetky životné lekcie, ktoré by potreboval v nebi - ten čas si budem navždy ceniť."

Nešťastní manželia odišli na niekoľko dní do svojho karavanu, kde potrebovali všetko spracovať. Tam si uvedomili, že musia pokračovať, aj kvôli Georgiemu. Dúfajú, že prostredníctvom stránky GoFundMe sa im podarí vyzbierať peniaze na to, aby dostali ešte šancu na dieťatko. Stále veria, že sa im raz podarí založiť rodinu.

„Obaja sme veľmi optimistickí. Poznám svoje telo a viem, akí sme s Terrym silní. Ak sme dokázali prejsť stratou dvojičiek, Hope a Georgieho, môžeme to skúsiť znova. Keď sme sa lúčili s Georgiem, sľúbili sme mu brata alebo sestru a ja som odhodlaná tento sľub splniť. Nie sme už najmladší a ak to neskúsime teraz, možno nedostaneme ďalšiu šancu," dodala životom skúšaná žena.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia