Počas pôrodu jej vyskočilo oko, šokovala aj doktora

Počas pôrodu jej vyskočilo
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok
2022-04-27 10:00:00 |

Teraz už na to spomína s úsmevom, no keď si počas pôrodu uvedomila, že jej ľavé oko nie je tam, kde by malo byť, nebolo jej všetko jedno. Našťastie, všetko sa dalo do poriadku.

Každý pôrod je jedinečný a nikdy sa naň nedá dokonale pripraviť, aj keď absolvujete všetky možné prípravy. To, čo sa môže udiať, dokáže prekvapiť aj lekárov, ktorí toho videli už naozaj veľa. Mamička v domácnosti Bethany Collinsová (23) z Indiany v USA opísala svoj zážitok z pôrodu, ktorým šokovala všetkých, ktorí pri jej pôrode asistovali.

Pred pôrodom dostala syntetický hormón pitocín, ktorý pomáha stimulovať svaly maternice a vyvoláva kontrakcie, aby sa pôrod urýchlil. Napriek tomu sa však Bethany krčok maternice stále neotváral. Prežívala silné kontrakcie a srdcová frekvencia bábätka klesala, preto sa rozhodla pre epidurálku. Po tom, čo zo všetkých síl zatlačila, aby pomohla dcérke na svet, Bethany pocítila silný tlak v ľavom oku a uvedomila si, že niečo nie je v poriadku.

„Počula som puknutie a spýtala som sa doktora, či mám očnú buľvu stále na svojom mieste,“ opísala Bethany. Povedal, že áno, no keď otvorila oči, videla všetko rozmazane. V ľavom oku cítila silný tlak, no zo všetkých síl ešte zatlačila a maličká Phoebe Belle konečne prišla na svet. „Vzali ju, aby sa uistili, že je v poriadku, a potom mi ju dali. Manžel bol pri mne, tak som sa ho opýtala, či mám oko na svojom mieste, lebo som v ňom cítila naozaj silný tlak a takmer nič som nevidela. Vedela som, že niečo musí byť zle. Pripustil, že jedno oko mi trochu vytŕča, ale podľa neho to nebolo až také zlé,“ pokračuje.

Po 10 minútach však oko vyšlo von ešte viac a aj pôrodník poznamenal, že predtým nikdy nič podobné nevidel. Rozhodol sa pre istotu zavolať optometristu, aby sa na to pozrel. Evidentne nevedel, ako to riešiť. „Len sa mi pozeral na oči. O chvíľu si ma prišla pozrieť asi celá jednotka. V ten deň som bola stredobodom pozornosti,“ smeje sa Bethany. „Jednej milej sestričke napadlo, že mi poškodené oko prelepí, aby som mohla pozerať nerušene aspoň tým druhým. Keďže nič iné na oddelení nemali, zohnala balenie tampónov na bradavky a tie som si tam prikladala.“

Odborník na oči prišiel nasledujúci deň, no priznal, že sa tiež s ničím podobným nestretol. „Konečný verdikt bol, že tam bol len veľký tlak zo sily tlaku, takže nezostávalo nič iné, iba čakať, či sa oko vráti na svoje miesto,“ podotkla. Nakoniec to naozaj bolo tak. „Prvé zlepšenie som si všimla po dvoch týždňoch a vyzeralo to, ako keby som mala oko čierne. Vyčnievalo a bolo pomliaždené,“ opísala. Trvalo to ešte ďalší mesiac, než sa oko  stiahlo na svoje miesto. Dnes je Bethany už opäť v poriadku a užíva si malú dcérku.

@clydestinks69

My doctor said, “wow, I’ve never seen this happen before! 🧐🤨” but now I have miss Phoebe 💗 & yes, my eye went back 6 weeks later 🥳 #greenscreen #fyp #babiesoftiktok #pregnanttiktok #pregnant

♬ original sound - 🍄

 

Fotogaléria

TikTok
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia