Žena porodila dieťa s dvomi hlavami: To ešte nie je všetko

Žena porodila dieťa s
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-07 15:30:00 |

Shaheen Khan sa pripravovala na pôrod dvojičiek. Podľa ultrazvuku to tak vyzeralo a nič nenapovedalo, že realita bude úplne iná. V šoku zostali aj lekári.

Na prvé dieťa sa Shaheen z indického štátu Madhjapradéš veľmi tešila. Keď jej lekári oznámili, že namiesto jedného drobčeka privedie na svet hneď dve bábätká, jej radosť bola ešte väčšia. Netrvala však dlho. Namiesto dvojičiek porodila bábätko s dvoma hlavami, tromi rukami a dvoma srdcami. Tretia ruka smerovala zozadu dopredu pomedzi hlavy, informuje mirror.co.uk Ide o zriedkavý stav nazývaný dicefalický parapagus – keď sú dve deti spojené jedným trupom.

Podobná porucha často vedie k mŕtvemu pôrodu. Shaheenino dieťatko sa narodilo živé, no jeho perspektívy na prežitie sú nejasné. Lekári povedali, že operáciu dieťaťa neplánujú. Miestni hovoria o bábätku ako o zázračnom dieťati.

Previezli ho do inej nemocnice, kde ho monitorujú lekári a mama sa po komplikovanom pôrode zotavuje v okresnej nemocnici v Ratlame. Zo správ nie je jasné, či lekári príchod tohto bábätka klasifikujú ako siamské dvojčatá alebo jedno dieťa. Budúcnosť dieťatka je nejasná, lekári rozhodnú o ďalšom postupe časom.

S podobnými prípadmi, keď sa dieťa narodí s dvomi hlavami a dvomi srdcami, sa nestretávjúno ostatné orgány má spoločné, no okrem s nemajú ani odborníci veľa skúseností. V roku 2018 absolvovalo amputáciu jednej hlavy dieťa narodené s dvoma hlavičkami, ktoré prišlo na svet ako siedme v poradí mame zo sýrskeho Aleppa. Jeho stav cranium bifidum zistili ešte v maternici. Tvárou v tvár smrti bolo rýchlo prevezené do vývojovej nemocnice Iskenderun, kde mu špecialista na chirurgiu mozgu, nervov a chrbtice odstránil druhú hlavu.

Fotogaléria

mirror.co.uk/Rareshot News / SWNS, gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia