Známa moderátorka zomierajúca na rakovinu napísala deťom odkazy

Známa moderátorka zomierajúca na
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-05-12 19:00:00 |

Má štyridsať, za sebou úžasnú kariéru, doma milujúceho manžela a dve deti, 12-ročnú dcérku Eloise a 14-ročného syna Huga. A čaká na smrť...

Populárna britská moderátorka a dvojnásobná mama Deborah James pred pár dňami svojim priaznivcom oznámila, že lekári jej už nedokážu viac pomôcť a posledné dni či týždne prežije v paliatívnej hospicovej starostlivosti. Zomrieť chce v dome rodičov, aby sa deti nemuseli pozerať na jej trápenie a mať ju pred očami na smrteľnej posteli. Rozhovory s nimi, v ktorých im vysvetlila situáciu, boli najemotívnejšie v jej živote. „Bolo hrozné povedať im, že končím s aktívnou liečbou,“ napísala. Bohužiaľ, jej zdravotný stav sa rapídne zhoršuje a posledné mesiace opisuje ako najhoršie v jej živote.

"Nikdy som nechcela toto napísať, ale moje telo to už jednoducho nezvláda. Aktívna liečba sa skončila a som v domácej starostlivosti. Som obklopená svojou úžasnou rodinou, ktorá dbá na to, aby som nemala bolesti a mohla s nimi tráviť čas, ktorý mi zostáva. Nikto nevie, ako dlho to ešte potrvá, ale už nemôžem chodiť a väčšinu času prespím. Už toho nejde veľa urobiť. Ani s najnovšími liekmi proti rakovine moje telo už nemôže ďalej," napísala Deborah na sociálnej sieti.

Priznáva, že možno vyzerá odvážne, no smrti sa bojí a vo vnútri je ustráchaná. Najviac zo všetkého je jej ľúto, tak ako iným smrteľne chorým mamám a otcom, ktorí sú si vedomí svojho skorého konca, že neuvidí vyrastať svoje deti a nebude ich sprevádzať pri dôležitých míľnikoch v ich životoch.

Deborah bojuje s rakovinou od roku 2016 a dlho verila, že sa jej ju podarí prekonať. "Za viac ako päť rokov, keď som písala o tom, ako si myslím, že to budú moje posledné Vianoce, ako sa nedožijem svojej štyridsiatky, neuvidím deti ísť na strednú školu, som si nikdy naozaj nepredstavovala, že sa s nimi budem naozaj lúčiť. Žila vo mne nádej rebela," prezradila.

Bohužiaľ, nádej zhasla a Deborah sa musela zmieriť s tým, že koniec sa reálne blíži. Urobila si zoznam vecí, ktoré chce pred smrťou stihnúť a na prvom mieste sa ocitli odkazy pre deti, ktoré si budú otvárať pri dôležitých udalostiach v ich životoch. Prezradila, že chce byť súčasťou ich svadobných dní či narodenín aspoň prostredníctvom osobných odkazov, ktoré pripravila. Chce im dať rady na prvé rande či podeliť sa s nimi o svoje skúsenosti chvíľu pred tým, než budú mať svadby.

"Je ťažké prísť na to, ako to urobiť. Nechcete každé narodeniny strhnúť náplasť a pokaziť im to. Ale zároveň chcem, aby mali pri týchto míľnikoch odo mňa listy a vtipné správy. Kedysi som nenávidela myšlienku pamäťovej krabičky, ale práve som si objednala modrú a ružovú," povedala nedávno pre TheSun, kde roky písala stĺpčeky.

Zároveň vzdala hold manželovi Sebastienovi, ktorý je podľa nej tým najúžasnejším človekom na svete.  „Mali sme sériu emocionálnych rozhovorov, ktoré sa veľmi rýchlo vystupňovali z podpornej starostlivosti do starostlivosti na konci života. Je neuveriteľný, nechal všetko tak a je so mnou 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Myslím, že ešte nikdy som ho nevidela v takomto stave, zrazu si uvedomil ohromnosť toho všetkého, čo sa deje,“ povedala. Drží mu place, nech si po jej smrti nájde spriaznenú dušu, s ktorou bude šťastný rovnako ako s ňou.

Deborah po celý čas svojho boja robí osvetu a len teraz v pondelok založila fond Bowelbabe na podporu pacientov s rakovinou čreva. Za menej ako 24 hodín od jeho vzniku sa vyzbieralo viac ako 2 milióny libier a peniaze neustále pribúdajú. Za necelý týždeň sú v ňom neuveriteľné 4 milióny libier. "Vždy som vedela, že toto musím urobiť ešte pred svojou smrťou," podotkla. Bohužiaľ, jej šance na uzdravenie už podľa lekárov neexistujú, no zo sveta odchádza zmierená a s pocitom, že urobila všetko, čo bolo v jej silách.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia