Spoznala som nového muža: Mám sa ozvať alebo počkať?

Spoznala som nového muža:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-28 10:00:00 |

Mám 32 rokov a za sebou veľké sklamanie. Muž, s ktorým som žila štyri roky a plánovala s ním spoločnú budúcnosť, ma opustil. Kvôli inej.

Vraj pri mne nemal istotu, či s ním naozaj chcem byť. No, neviem, či to nie je len výhovorka... Aj som si myslela, že ma tak skoro po rozchode nikto ďalší nezaujme, ale prednedávnom som sa zoznámila s mužom, ktorému sa to podarilo. Mala som pocit, že ani ja mu nie som ľahostajná. Nejako som čakala, že sa mi ozve, no nestalo sa. Aj som mu chcela zavolať, ale myslím si, že prvý by sa mal ozvať muž. Na druhej strane sa však bojím, že „prešvihnem“ svoju šancu. Keby som tak vedela, že ma chce, tak by som mu aj zavolala...

O svoj názor sa s nami podelila odborná koučka Soňa Faková.

„Máte úplnú pravdu v tom, že môžete zmeškať príležitosť, ktorá sa s týmto mužom už nemusí zopakovať. Ženy po generácie boli vychovávané v tom, že prvý sa má ozvať muž, že žena nemá prejavovať žiadnu iniciatívu. A potom sa nám celkom ťažko chápe, že aj muži majú svoje „mindráky“, nevedia, či sa nestrápnia, keď budú prejavovať záujem. Aj oni by určite chceli mať istotu, že žena, ktorá sa im páči, ich bude tiež chcieť. Lenže – túto istotu nebudeme mať nikdy, pokiaľ sa nespýtame, prípadne neprejavíme svoj záujem.

Neviem, ako vaše stretnutie vyzeralo, možno ste nedali dosť jasne najavo, že vás ten muž zaujíma – úsmevom, gestom, možno trošku dvojzmyselnou otázkou... My, ženy, vieme byť cielene príjemné, milé a aj koketné, len sa to niekedy bojíme ukázať, lebo to považujeme za svoju slabosť. A preto sa radšej tvárime neohrozene, emancipovane, akože my vlastne žiadneho chlapa nepotrebujeme. A to žiadneho muža nepovzbudí!

Ak chcete počuť môj názor, tak tomu vášmu zatiaľ známemu zavolajte. Pokojne sa ho spýtajte, či by nešiel s vami na kávu, alebo keď sa vám to zdá príliš otvorené, tak si vymyslite, čo by ste od neho mohli potrebovať a požiadajte ho o to. Uvidíte, ako bude reagovať. Už v jeho hlase pocítite, či sa poteší, alebo to bude len formálny kamarátsky rozhovor. Ak sa stretnete, nebojte sa ukázať aj svoje slabosti, aj svoj záujem. Buďte jednoducho taká, ako to v tej chvíli budete cítiť.

A – ak sa už ďalšie stretnutia konať nebudú, aspoň zistíte, že s týmto mužom netreba viac strácať čas ani v myšlienkach a že sa treba poobzerať po niekom inom.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia