Nikoho nezaujímam: Naozaj zostanem sama?

Nikoho nezaujímam: Naozaj zostanem
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-12 15:30:00 |

Mám za sebou zopár neúspešných vzťahov. Trvali v zásade len zopár mesiacov. Nikdy som so žiadnym mužom nebývala v spoločnej domácnosti. Až teraz som však naplno pocítila svoju samotu.

"Túžim si nájsť partnera nielen na voľné chvíle, ale aj na zdieľanie každodenného života. Dala som si inzerát na niekoľko zoznamovacích portálov, aj som na nejaké inzeráty odpovedala, ale neozval sa mi vôbec nikto. Som z toho sklamaná a priznám sa, že aj trochu depresívna. V kútiku duše si však myslím, že som niekde spravila chybu, lebo je pre mňa veľmi ťažké uveriť, že naozaj nikoho nezaujímam,"  ťažká si Zuzana.

„Ani ja neverím, že by ste naozaj nikoho nezaujali,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková. „Tá chyba, o ktorej hovoríte, môže byť naozaj nejaká prekážka vo vás, ktorá bráni tomu, aby sa vám nejaký muž ozval. Dali ste vo svojom inzeráte jednoznačne najavo, čo a koho hľadáte? Napísali ste, že naozaj niekoho potrebujete? Ak totiž v týchto otázkach nebudete mať jasno predovšetkým vy, ťažko ich môžete tlmočiť iným.

Otázne tiež je, či naozaj muža po svojom boku chcete. Nie v hlave, ale vo svojom srdci. Možno máte zo spolužitia s mužom nejaký strach. Ak si ten strach pomenujete, ľahšie sa vám bude v sebe a vo svojich potrebách orientovať.

A možno stačí, aby ste si partnerský vzťah jednoducho dovolili. Ak si totiž o sebe myslíte, že skutočný, plnohodnotný, partnerský vzťah nie je pre vás (povedzme kvôli vzhľadu...), tak si žiadny ani nevybudujete. Ak si totiž vy sama pripadáte nezaujímavá, takú vás vníma aj vaše okolie. Aj v inzeráte...

Pripadá mi, že tým, že sa vám na žiadny inzerát nikto neozval, ste si potvrdili, že vás naozaj nikto nechce a tak sa už nemusíte o žiadny vzťah snažiť. Akoby ste si potvrdili, že vám je jednoducho ´súdené´ žiť bez muža a vôbec neberiete do úvahy, že kto vám toho muža nedopraje, nie je žiadny osud, ale vy sama.

Nájsť si partnera, s ktorým by nám bolo dobre, nie je jednoduché, ale to úsilie hľadať ho, určite stojí za to. Ak tomu uveríte, tak vám taký partner onedlho zaklope na srdiečko a možno aj na dvere.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia