Po 5 rokoch manželstva som požiadala o rozvod: Manžel ma šokoval

Po 5 rokoch manželstva
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-04 15:30:00 |

Z Romana sa vykľul žiarlivec, ktorý mi vôbec nedal dýchať. Dieťa sme spolu nemali, nedarilo sa počať ho. Kdesi vo vnútri som zrejme dieťa s takýmto mužom nechcela.

Mala som pocit, že ak od manžela neodídem, tak sa zadusím. Pochopila som, že naše manželstvo bol jeden veľký omyl. Keď som sa odsťahovala, manžel sa psychicky zrútil a skončil na psychiatrii. Teraz mám výčitky svedomia, že to kvôli mne. Priznám sa, už som aj rozmýšľala, že sa k nemu vrátim, ale tá predstava je pre mňa hrozná! Vôbec neviem, čo mám robiť.

„Úplne rozumiem vášmu pocitu viny, aj vašej nechuti vrátiť sa k manželovi,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková. „Myslím si, že ste si svoje rozhodnutie rozviesť sa a odísť od manžela dobre zvážili.

Predpokladám, že váš manžel nebral vaše rozhodnutie odísť od neho, vážne. Zrejme si myslel, že je to len nejaká vaša rebélia a vyhrážka. Nečudo, že ho realita potom poriadne zaskočila. Som presvedčená, že jeho psychický kolaps zapričínilo najmä želanie, aby vo vás vyvolal pocit viny. Neupodozrievam ho, že to spravil úmyselne, ale jeho podvedomiu sa to zrejme zdalo ako dobrý nápad...

Neviem, do akej miery sa vášmu manželovi darilo manipulovať vás (samozrejme, nenápadne...), ale, ak má  skúsenosť, že to na vás jednoducho vie, tak jeho hospitalizácia na psychiatrii sa na manipuláciu veľmi podobá.

Navyše, psychická choroba je oveľa vieryhodnejšia, ako keby vám napríklad tvrdil, že mu kvôli vám praskol žlčník...

Rozhodne dôverujte svojmu pocitu, že by vás návrat k manželovi možno aj zabil. Naše pocity, ak im dobre načúvame, nás totiž nikdy neklamú.

A – ak máte pocit, že je od vás kruté nespraviť to, čo si želá váš manžel, spýtajte sa samej seba, či nie je od vás kruté nespraviť konečne to, čo si želáte vy sama.“

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia