Manžel ma znervózňuje: Je to na rozvod?

Manžel ma znervózňuje: Je
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-01 10:00:00 |

Som desať rokov vydatá a čím ďalej, tým viac zisťujem, že ten muž, s ktorým žijem, sa z chápajúceho a milujúceho partnera zmenil na ufrfľaného chlapa, ktorý ma takmer vôbec nepočúva.

V poslednom čase sa zamýšľam nad tým, na čo ho vlastne mám, keď si aj tak musím vybaviť a spraviť všetko sama a ani sa ním nemôžem poriadne porozprávať. Celkom seriózne uvažujem nad rozvodom. 

O svoj názor sa s nami podelila odborná koučka Soňa Faková.

„Dlhoročné vzťahy majú množstvo úskalí, ale určite nemenej ich majú vzťahy síce nové, krásne, plné vášne, ale vystavené kritike vlastných detí, rodičov, kamarátov. Nie každá z nás má totiž to šťastie, že sa jej s jedným mužom podarí prežiť celý život, že jej prvé „áno“ je aj tým posledným.

Mnohokrát odpoveď na všetky svoje problémy, pochybnosti a smútky nájdeme v nedostatočnej komunikácii.  Často sa bojíme druhému ukázať seba, žijeme v strachu, že by nás partner za to odsúdil, že by sa naštval, alebo dokonca nás aj opustil. Ale tým sa od svojej polovičky vzďaľujeme.  Niečo chceme, ale nevieme to vyjadriť, možno ani samy poriadne nevieme, čo chceme. Máme svoje predstavy, ale bojíme sa s partnerom o nich hovoriť. Hovoriť a nie si ich presadzovať. A potom aj často počúvame svojho partnera cez svoj filter, veľmi často si jeho reakcie vysvetľujeme po svojom a nie vždy to tak  v skutočnosti aj je. A potom sa môžeme zbytočne trápiť a sužovať. A obviňovať svojho partnera z toho, že kvôli nemu nie sme spokojné.

Boj o jedinú pravdu rozbil nespočetné množstvo manželstiev. Rovnako ako presvedčenie, že vieme všetko lepšie, ako naša polovička. Naozaj ale vieme všetko lepšie? Nestalo sa vám, že sa váš manžel dokázal pozrieť na nejaký problém z takej strany a takým spôsobom, akým by to vám nikdy nenapadlo? A, napokon, prečo ste si ho brali, keď vám je vlastne nanič? Alebo vám až tak úplne nanič nie je? Verím, že odpoveď na túto otázku je kľúčom k tomu, aby ste boli v manželstve opäť šťastná a spokojná.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia