Mama mama lakuje bábätkám nechty: Dôvod pobaví

Mama mama lakuje bábätkám
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-03-23 16:30:00 |

Malé slečny to milujú. Pred zrkadlom si skúšajú mamine šminky a sú celé bez seba, keď im nalakuje čo i len jeden necht. Ale prečo to táto mam robí svojim úplne malým bábätkám?

„Nedokážem rozlíšiť svoje deti od seba – preto som to vyriešila tým, že im lakujem nechty na nohách,“ vysvetľuje Lacei Ramirez Amodei, ktorá si z pôrodnice doniesla dvojičky Cataleyu a Dianthu. S ich rozlišovaním má problém, aj keď nie sú jednovaječné. Za pravdu jej dáva veľa rodičov dvojičiek, ktorí tiež bojujú s podobným problémom.

Na videu, ktoré zverejnila na TikToku, ukazuje, ako jednoducho si dievčatá označí a má po probléme. „Myslela som si, že dvojčatá nevyzerajú úplne rovnako a dokážem ich rozlíšiť, opak je však pravdou,“ priznáva. Uvedomuje si, že aj keď dievčatkám na nechty nanesie len trošičku laku, stále je to chémia a nie je najvhodnejšie ho používať. Preto si objednala identifikačné náramky z peny pastelovej farby, na ktorých sú mená bábätiek a namiesto lakovania bude používať tie.

@laceiramirez

I thought fraternal twins weren’t supposed to look identical 😑 We ordered ID anklets but until then we are relying on painted toenails🤷🏻‍♀️ #momsoftiktok #twinmom #twinbabies #fraternaltwins

♬ original sound - 𝖰𝖴𝖤𝖤𝖭

"Som z dvojčiat a mama ma neraz nakŕmila dvakrát, lebo nás tiež nikdy nevedela rozoznať,“ píše sa v jednom z množstva komentárov. „Ja som svojim dvojičkám nechala na nohách náramky s menami z pôrodnice až dovtedy, kým som si nevšimla, že jedno má materské znamienko a druhé nie,“ napísala iná mama. Ako vidno z komentárov, rodičia dvojčiat a viacerčiat sú naozaj vynaliezaví a takmer každý má nejakú pomôcku, vďaka ktorej ich dokázal v útlom detstve  rozlíšiť. Jedna mama napríklad uväzovala jednej dcérke na nohu ružovú stužku a druhej fialovú. „Teraz majú 14 rokov a stále používajú farebný rozlišovací systém ružovej a fialovej,“ poznamenala.

Problém s identifikáciou dvojčiat môže rodičom trvať niekoľko týždňov, nanajvýš nejaký ten mesiac. Obvykle ich postupne začne odlišovať správanie alebo malé rozdiely, ktoré nie sú hneď po narodení viditeľné.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia