Takto vyzerá život najmladšieho miliardára na svete

Takto vyzerá život najmladšieho
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-01-28 10:00:00 |

Ako šesťročný sa stal vlastníkom svojho prvého sídla, po svete cestuje súkromným lietadlom a má takú flotilu superáut, že naši milionári by sa pri ňom cítili ako chudáci.

Deväťročný Mompha Junior, skutočným menom Muhammed Awal Mustapha, je synom multimilionárky, nigérijskej internetovej celebrity Ismailie Mustapha prezývanej Mompha. Nezaostáva ani otec, Mompha senior, ktorý má chute rovnako drahé ako jeho syn a je známy svojimi extravagantnými výdavkami a luxusným životným štýlom. Presúva sa medzi svojimi domovmi v Lagose a Spojených arabských emirátoch. Rád sa svojim bohatstvom chvíli a na Instagrame má vyše 108-tisíc sledovateľov. Býva iba v sedemhviezdičkových hoteloch a jazdí v tých najluxusnejších z najluxusnejších áut, píše TheSun.

Keby Mompha Junior dočiahol na pedále, aj on by už šoféroval svoje fára. Prvým, ktoré mu otec kúpil, bolo krémové Bentley Flying Spur, no medzičasom pribudli ďalšie kúsky. Napríklad červené Lamborghini Aventador.

Vlastné sídlo kúpil Mompha senior synovi na šieste narodeniny v roku 2019. „Vlastniť vlastný dom je jeden z najlepších pocitov vôbec. Nedá sa to opísať slovami, nedá sa to vyčísliť peniazmi. Vlastníctvo domu je pocit, kvôli ktorému stojí za to čeliť každodennej záťaži života. Uisťuje vás, že po všetkých peripetiách máte kam ísť.... Miesto, ktoré vás nikdy nebude súdiť a vždy vás pozve s otvorenou náručou... Gratulujem môjmu synovi k tomuto novému domovu. Tvoj narodeninový darček od otca," napísal vtedy.

Hovorí sa, že Mompha senior zarobil prvé veľké peniaze na zmenárni v Lagose a potom začal investovať. Teraz však čelí trestnému stíhaniu z prania viac ako 10 miliónov libier. Začiatkom tohto mesiaca si súd vypočul tvrdenia nigérijskej protikorupčnej agentúry, že Mompha ukryl svoje bohatstvo v luxusných hodinkách a inom „hnuteľnom majetku“. Podľa miestnych správ ho vzali do vyšetrovacej väzby, kde mal čakať na súdny proces, no potom ho prepustili na kauciu 350 000 libier.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia