Aj vy si roky umývate VLASY nesprávne: Túto CHYBU robí väčšina z nás!

Aj vy si roky
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok/audreyvictoriax
2021-09-23 16:30:00 |

Kto by netúžil po bohatej lesklej hrive? Takú by mal rád každý z nás. Pravdepodobne si však nesprávnym spôsobom umývania vlasov zbytočne vysúšame konce.

Vysušené konce sa lámu a vlasy nie sú také zdravé, ako by ste chceli. Kupujete kadejaké masky a kúry na vlasy, ktoré na chvíľu zaberú, no dlhodobý efekt sa akosi nie a nie dostaviť. Možno postačí jedna malá zmena! Dôvodom polámaných končekov a nezdravého výzoru vlasov je veľmi často príliš veľké množstvo šampónu, ktorý rozotierame po celej hlave!

Ak aj vy máte podobný problém a chceli by ste mať zdravšie vlasy, umývajte si ich podľa rady vlasovej profesionálky, ktorá vysvetľuje, kde je často problém. Vo videu na TikToku, ktoré si pozrelo okolo 10 miliónov ľudí, predviedla ako to v žiadnom prípade nerobiť. Napení si šampón na hlave, vmasíruje do všetkých častí vlasov, vrátane končekov. A presne toto je podľa nej tá najväčšia chyba, ktorú robíme. „Takto si vlasy nikdy neumývajte, sú to iba korienky, ktoré je potrebné šampónovať,“ zdôrazňuje. „Šampón IBA na korienky a pokožku hlavy,“ prízvukuje. „Šampónovaním končekov sa vlasy vysušia.“ Mali by ste vedieť, že vlasové končeky treba ošetriť iba kondicionérom. Ten by ste zase nemali  rozotierať až ku korienkom, ale zamerať sa len na konce vlasov. 

Stylistka varuje tiež pred zbytočným plytvaním šampónom, ktorého obvykle stačí asi „štvrtinové množstvo“ oproti tomu, koľko ho bežne používame. Jednou zo zásad, ktoré pred umývaním vlasov treba dodržať, je rozčesať si ich. Nepoužívajte horúcu, ani studenú vodu, ale vlažnú.

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia