Tak to je trapas: Zdá sa, že žena desatorčatá neporodila

Tak to je trapas:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-06-24 00:30:00 |

Ak by sa potvrdilo, že Gosiame Sitholeová (37) priviedla na svet naraz 10 detí, bola by svetovou rekordérkou. Senzačný pôrod, o ktorom písali médiá, sa však asi nekonal.

Nie je to tak dávno, čo médiá priniesli senzačnú informáciu. Juhoafričanka Gosiame mala 8. júna na zatiaľ neznámom mieste v provincii Pretoria porodiť desatorčatá. Také niečo by sa dostalo do Guinessovej knihy rekordov, lebo toľko detí naraz ešte nikto neporodil. Podľa zverejnených informácií mala na svet dva mesiace pred termínom priviesť sedem chlapcov a tri dievčatá. Nadšení ľudia začali početnej rodinke po výzve otca Teboga posielať peniaze, aby mali potomstvo z čoho živiť. Pár dní dozadu však napísal, aby ľudia už nič neposieli, lebo chýba dôkaz. Ani on sám ešte manželku a vraj narodené bábätká nevidel. "Neverím, že tie desatorčatá naozaj existujú," vyhlásil. Ako s odvolaním sa na miestny list Pretoria News infomoval denník Sun, Tebog vraj videl manželku naposledy 7. júna, keď ju s pôrodnými bolesťami odviezli do nemocnice.

V nemocnici, kde mala Gosiame podľa vlastných slov rodiť, o nej nič nevedia. Žiadne informácie o nej nemajú ani v okolitých nemocniciach. Juhoafrické národné ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že vlastným vyšetrovaním dospeli k záveru o neexistencii desatorčiat.

Nie je jasné, koľko peňazí sa vyzbieralo, no Tebog už prijal od miestneho filantropa vysoký finančný dar. Či peniaze vráti alebo ako s nimi naloží, nie je jasné.

Kým sa nepreukáže opak, chceme sa všetkým ospravedlniť za túto trápnu situáciu," napísala vo vyhlásení na Twitteri Tebogova rodina.

Prípad sa riadne zamotáva

Keďže Gosiame sa manželovi neozývala, nahlásil ju ako nezvestnú. Mužom zákona sa ju podarilo vypátrať minulý týždeň vo štvrtok u príbuzných neďaleko Johannesburgu. Momentálne sa nachádza v rukách psychiatrov. Jej advokátka Refiloe Mokoenová tvrdí, že je zadržiavaná proti jej vôli a požiada o súdny príkaz na zabezpečenie jej prepustenia. Ako uviedla, jej klientke bola zamietnutá žiadosť o návštevu súkromného psychológa. 

Nechcela, aby jej deti zneužívali

Gosiame, s ktorou sa spojil istý reportér, má na vec svoj pohľad. I keď nepotvrdila, že porodila desatorčatá, vraj utiekla k príbuzným, aby sa Tebogova rodina na jej deťoch nepriživovala. Tvrdí, že ju nikdy nemali radi a jej tehotenstvo chceli využiť pre svoje zištné dôvody. 

V tejto chvíli vie asi len málo ľudí, kde je pravda i keď Pretoria News, ktorý ako prvý prišiel s informáciou o pôrode, tvrdí, že majú všetky informácie. Sú pripravení zverejniť ich "v správnom čase". Zatiaľ musia  z "náboženských a kultúrnych dôvodov" mlčať. Na ich strane sú aj ďalšie nezávislé médiá, ktoré trvajú na tom, že k pôrodu prišlo, no vláda a ďalší kompetentní potrebujú prekryť veľkú lekársku nedbanlivosť a preto všetko ututlávajú. 

 

Fotogaléria

reprofoto CNN Turk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia