Porodila o dve deti viac ako čakala: V šoku zostali aj lekári

Porodila o dve deti
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-06-13 00:30:00 |

Gosiame Thamara Sithole (37) z Juhoafrickej republiky vedela, že nosí pod srdcom viac detí, než je bežné. Podľa lekárov ich tam bolo osem. Realita však všetkých prekvapila.

Pôrodné bolesti na ňu prišli v siedmom mesiaci. Niet divu, keďže v jej úctyhodnom bruchu sa malo ukrývať až osem bábätiek. „Nakoniec porodila o dve deti viac, než videli lekári počas vyšetrení v nemocnici v Pretórii,“ uviedol jej manžel Teboho Tsotetsi pre Pretoria News. Siedmi chlapci a tri dievčatá prišli na svet cisárskym rezom. Gosiame tak prekonala Guinessov svetový rekord Maliny Halimy Cissé, ktorá minulý mesiac v Maroku porodila deväť detí. Ešte pred ňou bola držiteľkou rekordu v počte detí, ktoré prežili pri jednom pôrode, Američanka Nadya Suleman, ktorá v roku 2009 priviedla na svet osem detí. Tie boli počaté pomocou umelého oplodnenia.

Gosiame, ktorá má už šesťročné dvojčatá, predtým pre Pretoria News povedala, že jej tehotenstvo bolo prirodzené, keďže nepodstupovala liečbu plodnosti.  Ako uviedla, sama bola svojím tehotenstvom „šokovaná a fascinovaná“, lebo očakávala maximálne tri deti. Neskôr jej lekári povedali, že ich bude šesť, potom zvýšili počet na osem. Ani to však nakoniec nebol konečný počet. Tehotná bola sedem mesiacov a sedem dní. Čerství rodičia desatorčiat veria, že sedmičky im prinesú šťastie.

Vedúca obchodu sa obávala, či deti dokáže donosiť a či budú zdravie. Našťastie, všetky sa majú k svetu. Nasledujúce mesiace strávia deti v inkubátore, pretože išlo o vysoko rizikové tehotenstvo.

„Nemohol som tomu uveriť. Cítil som sa ako jedno z Bohom vyvolených detí. Cítil som sa požehnaný, že môžem dostať tento druh požehnania. Je to zázrak, ktorý si vážim. Musel som si ísť urobiť vlastný prieskum, či človek naozaj môže splodiť osem detí. Bola to nová vec. Vedel som o dvojčatách, trojčatách, ba dokonca aj štvorčatách, “povedala stále dojatý otec Tsotetsi, ktorý je nezamestnaný.

Gosiame si počas tehotenstva užila naozaj veľa nepohodlia. Osem týždňov ju veľmi boleli nohy a potom nasledovalo pálenie záhy. Pohľad na desať rozkošných drobčekov jej však všetky útrapy vynahradil a od šťastia je bez seba. 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: iol.co.za

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia