Pre Covid 19 prišla o prácu: To však nebolo to najhoršie!

Pre Covid 19 prišla
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Kat Fuller
2020-12-14 16:30:00 |

Na Vianoce by mal byť každý šťastný a so svojou rodinou. No pre rodinu Fullerovcov z Anglicka budú tými najsmutnejšími. Mama Katrina psychicky nezvládla situácia spojenú s pandémiou a zobrala si život.

Po tom, ako do našich životov vkročila pandémia koronavírusu Covid-19, ktorá zmenila všetko od základov, zvádzala Katrina (†35) neustály vnútorný boj. Matku štyroch detí prepustili z práce. Bola obchodnou asistentkou v TK Maxx a bála sa, že v nestálych časoch lockdownu nedokáže svoje deti uživiť. Našli ju mŕtvu v jej dome v anglickom meste Crawley v západnom Sussexe ešte v júni. „Po ťažkom období lockdownu a prepúšťania to nezvládla,“ vyhlásili jej mama a nevlastný otec.

„Katrine najprv úväzok skrátili, potom ju však prepustili. Bývala na vidieku a celý deň trčala doma s deťmi, pretože zavreli aj školu. Mala ťažký rok. Nerada ostávala doma. Nebola učiteľkou, a tak nevedela, ako má deti vzdelávať. Nikto nerozumie, prečo to urobila,“ povzdychol si nevlastný otec Steve, ktorý má pocit, že toto bol jeden z dôvodov, prečo si zobrala život.

Počas vyšetrovania sa zistilo, že v ten večer sa Katrina veľmi pohádala s priateľom. Jej partner na ňu údajne zaútočil a na noc odišiel k sestre. Vtedy mu Katrina zavolala a povedala, že „spraví niečo šialené“. V panike volal jednému z jej synov a požiadal ho, aby dával na mamu pozor v obave, že sa naozaj stane niečo zlé. Aj to tak bolo. Neskôr v ten večer si zobrala život a syn ju našiel už bez známok života.

Podľa rodiny bola Katrina „milá osôbka“, ktorá bola „životom a dušou každej párty“ a bola „milovaná mnohými ľuďmi“. Jej zničená mama Pam (55) povedala: „Bolo to nádherné dievča. Ľúbim ju a prajem si, aby som mohla byť s ňou. Neviem sa z toho smútku a žiaľu dostať.“

Podľa štatistických údajov sa v Británii stane v dôsledku Covid 19 samovražda každých 90 minút!. Táto doba sa dotýka života ľudí, či už ide o bezdomovcov a nezamestnaných alebo developerov, lekárov, celebrít či športovcov. Depresie a s nimi spojené samovraždy sú najväčším zabijakom ľudí do 35 rokov, smrteľnejšie ako rakovina a autonehody či Covid 19. Preto sa celosvetovo spustila kampaň Nie si sám, ktorej cieľom je, aby sme zdieľaním praktických rád mohli všetci prispieť k záchrane životov. 

Steve, ktorý je nevyliečiteľne chorý na autoimunitnú poruchu, uviedol, že s Katrinou už skôr hovoril o problémoch duševného zdravia. Na mladej žene bolo totiž vidno, že sa nevie so vzniknutou situáciou vyrovnať. „Mal som s ňou rozhovor ešte v januári tohto roku. Požiadal som ju, aby s niekým hovorila, s kýmkoľvek.“ Dnes vyzýva každého, aby sme si všímali ľudí okolo seba a keď spozorujeme, že niekto sa necíti komfortne, treba sa s ním rozprávať a dať mu najavo, že sme tu preňho. 

Fotogaléria

Facebook/Kat Fuller
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia