Parádnica princezná Charlotte sa chystá do školy

Parádnica princezná Charlotte sa
Ilustračné foto
Zdroj: foto. Instagram/kensingronroyal
2019-09-01 00:30:53 |

Ak máte doma budúceho prváka, dnešný deň už nie je obyčajnou nedeľou, ale posledným dňom pred veľkou životnou zmenou. Podobné pocity prežíva aj rodina princa Williama.

Kým deti u nás na Slovensku nastúpia po letných prázdninách do školy už zajtra, 2. septembra, rozkošnú princeznú čaká tento dôležitý krok vo štvrtok 5.septembra. V ten deň sa pripojí k svojmu staršiemu bratovi Georgovi, ktorý bude súkromnú prípravnú školu Thoma´s School v Battersea navštevovať už tretí rok. Urodzení rodičia sú s ňou evidentne spokojní a tak sa rozhodli do nej zapísať aj mladšiu dcérku. Nachádza sa asi 40 minút od Kensingtonského paláca. Navštevuje ju množstvo detí, najmä z kruhov britskej aristokracie a ak si predstavujete klasické vyučovanie, ste na omyle.

V Británii majú trochu odlišný školský systém ako u nás a keďže ide o prípravnú školu, žiaci nederú denne lavice v klasickom zmysle slova. Veľký dôraz je kladený na materinský jazyk a deti sa venujú tiež divadlu, hudbe, dejinám, geografii, prírodným vedám či baletu. Práve ten patrí k veľmi obľúbeným činnostiam ostýchavého princa Georga. Počas školského roka ho nacvičuje denne 35 minút. Súčasťou vyučovania je aj náboženská výchova.

Vojvodkyňa Kate sa už veľmi teší, že bude môcť svoju malú princezničku odprevadiť do školy ona osobne. Informáciu potvrdil aj hovorca Kensingtonského paláca. „Princezná Charlotte, sprevádzaná vojvodom a vojvodkyňou z Cambridge a princom Georgeom, sa zúčastní jej prvého školského dňa v Thomas Battersea vo štvrtok 5. septembra,“ potvrdil. „Teší nás, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa rozhodli, že sa princezná Charlotte pripojí k jej staršiemu bratovi, princovi Georgovi, v Thoma´s Battersea. Veľmi sa tešíme, že ju v septembri privítame so všetkými našimi novými žiakmi," uviedol riaditeľ školy Simon O'Malley.

V roku 2017, keď nastupoval do školy George, musela Kate pre tehotenské nevoľnosti zostať doma a tento významný deň si s najstarším synom užil iba princ William. Médiá vtedy zverejnili rozkošné fotky, na ktorých urodzený tatino nesie svojmu ustráchanému synčekovi školskú tašku. Palác plánuje zverejniť tiež fotky Charlotte, ktorú tak po prvýkrát uvidíme v školskej uniforme.

Kate pri Georgovom nástupe do školy zastúpila riaditeľka prípravnej časti školy a učiteľka Helen Haslemová, ktorá ho chytila za ruku a predstavila ho aj ostatným spolužiakom, aby mu pomohla prekonať prvé rozpaky.

Podľa jedného z rodičov je však Kate veľmi aktívna mama a do školy prišla hneď na druhý deň po pôrode Georgovho najmladšieho bračeka Louisa.

Thomas’s Battersea School nachádzajúca sa v južnom Londýne vyjde ročne v prepočte na zhruba 22 000 eur. Kráľovské rodina zaplatí za Charlotte o niečo menej, v prepočte okolo 20 000 eur, lebo budú mať zľavu za súrodenca. To je však v prípade britskej kráľovskej rodiny určite to posledné, čo riešia.

Charlotte nastúpi do školy krátko po exkluzívnej dovolenke, ktorú si rodina užila v súkromí na ostrove Mustique a prázdninách na hrade Balmoral s kráľovnou Alžbetou II. a jej manželom, princom Filipom.

Prečítajte si tiež:

Trojmesačný Archie má už tretiu opatrovateľku

Rebelka Charlotte v akcii: Mama Kate zachraňovala situáciu

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia