Kristína Tormová: Materstvo je samo o sebe inšpirácia

Kristína Tormová: Materstvo je
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Kristina Tormova
2019-03-08 09:00:11 |

S moderátorkou, herečkou a spisovateľkou, ale predovšetkým mamou sme sa rozprávali nielen o seriáli a knihe Som mama, ale aj o humore, jej dievčatách a o materstve.

1. Som mama. Kniha, ako aj seriál zaznamenal na Slovensku veľký úspech. Ako sa zrodila myšlienka napísať knihu o materstve, ktorá je plná vtipných, no veľakrát aj neľahkých životných momentov? 

Skôr by som považovala za zlomové pre históriu ľudstva písanie blogu. Po večeroch medzi dojčeniami som sa nudila, telku nerada pozerám, čítať som nevládala a v hlave mi po celom dni prúdili myšlienky. A tak som ich začala zapisovať. Boli to veľmi prosté myšlienky, ktoré vychádzali z tešenia sa zo samotného mamovania. A občas aj taký osobný hejtík voči mamám, ktoré sa stále sťažujú a ktoré dookola hovoria: “Veď počkaj, keď…” Tak ma to štvalo, že som proti tomu začala bojovať. Humorom. Blogmi. Neskôr ich začal vydávať jeden týždenník a ja som si tak mohla privyrobiť. A potom sa toho nazbieralo na knižku.

2. Tina Rojková a Kristína Tormová, čo majú tieto dve „supermamy“ spoločné a v čom sa ale že absolútne nezhodujete?

Vždy som si prišla trochu čudná, ale potom ako som mala osem mesiacov v sebe Tinu Rojkovú, zistila som, že som úplne normálna a v pohode (smiech). Spoločné máme to, že nie sme supermamy, že sme obyčajné bytosti, ktoré sa nahlas tešia a nahlas sa naštvú. Ktoré vedia urobiť z hovna bič a užívať si prítomné okamihy. Ale Tina je teda oveľa tenznejšia a nezodpovednejšia. Náhodou mi dodala sebavedomie (smiech).

3. Všetky situácie materstva Tina zvláda s prehľadom a hlavne s neutíchajúcim humorom. Odkiaľ berie seriálová Tina toľkú inšpiráciu na nespočetné množstvo vtipných monológov, ktoré vedie so svojimi „šiškami“? 

Viem veľmi presne odkiaľ Tina berie tie monológy. Odo mňa. Musím povedať, že písanie Tininých monológov bolo pre mňa asi najobľúbenejšou časťou nakrúcania. Tie sú také naozaj moje a knižkové a dokonca si v nich môžem dovoliť uletieť ešte viac, nakoľko sa môžem tváriť, že sú písané len pre seriálovú postavu. Materstvo je sranda, to je samo o sebe inšpirácia. A hladina alfa, v ktorej väčšina novomatiek žije, je úplne nový vesmír.

4. Nakazil aj vás a vaše okolie „rojkovský“ humor?

Neviem, či rojkovský, no v každom prípade musím povedať, že je okolo mňa veľa spolumatiek, či už reálnych alebo virtuálnych, s ktorými si ideme tieto srandičky. Hlavne ja sa obklopujem zásadne mamami sranďáčkami. Takže sa vieme nakaziť navzájom. Chvalabohu to ide ešte rýchlejšie ako ovčie kiahne.

5. Ste moderátorka, herečka, spisovateľka, no predovšetkým ste mama. Máte nejaký „špeci“ recept, ako to všetko stihnúť? Alebo ste sa naučili od čarodejnice Tiny dajaký lektvar na predĺženie dňa?

Tina sa skôr nakazila odo mňa. Recept? Hyperaktivita? Tešenie sa? Odvaha? Asi toto všetko dokopy. Skrátka: robiť to, čo nás baví. Mňa baví skoro všetko a na krásy si človek vždy nájde čas. Aj keby musel prokrastinovať (smiech).

6. O pár mesiacov budete trojnásobná a o to šťastnejšia mama. V čom je podľa vás kúzlo materstva?

V tom, že žena ešte nikdy tak rýchlo večer a niekedy aj počas dňa “nepadala na hubu“ (smiech). Ja neviem. Materstvo je pre mňa prirodzená vec so všetkým, čo k tomu patrí a nikdy som o tom neuvažovala. Celé je to kúzlo. Už len samotný začiatok, kedy vo vašom tele rastie nový človiečik. Veď to je zázrak. Samotné kúzlo sa nedá popísať. Myslím, že to každá žena pochopí, až keď to zažije. Je to to najobyčajnejšie a najspontánnejšie na svete a zároveň najkúzelnejšie.

7. Aký najlepší vtip ste sa o sebe dočítali v médiách?

Bolo ich veľa. Vždy ma niekto na skvosty upozorní. Perfektná bola informácia, že po dvojičkách si užívam tretie tehotenstvo. Aj som sa zľakla, že som počas tehotnenia otehotnela. Fasicnujú ma čerstvé novinky typu: “Aha, ako sa už zaguľacuje!” S fotkami, ktoré si niekto posťahoval z mojich sociálnych sietí… a ktoré sú tak dva mesiace staré. A ak by ste čítali v bulvári o Farkašovej, to je asi o mne. Jeden denník totiž odmieta používať moje priezvisko, ktoré hrdo nosím už takmer rok. A tak… A ešte niečo: Nečítajte bulvárne titulky. S obsahom väčšinou nemajú nič spoločné. A so skutočným životom ľudí, o ktorých sa píše, ešte menej.

8. Ako sa majú dvojčatá dievčatá? Skamarátili sa s kamerou?

Ktoré myslíte? Tie čo hrajú v seriáli? Myslím, sú príliš maličké, aby vnímali kameru. Dôležité bolo, že sa skamarátili so mnou, aj keď teda počas ich nastupujúcej “separačnej úzkosti” sa naše cesty na chvíľu rozdelili (smiech). Ak sa pýtate na naše dcéry, tie sa s kamerou kamarátiť nebudú. Jedine, že by sa pre to samy rozhodli a na to je, dúfam, ešte dosť času.

9. Máte nejakú, typicky mamičkovskú „úchylku“?

Mám ich asi veľa. Ale nakoľko mi prídu normálne ani o nich neviem. Z takých tých nežných mám rada svoju úchylku česať našim dievkam ich dlhokánske vlasy. Mám úchylku vymýšľať oblečko pre moje vnučky Agi a Sim (vnučky sú bábiky mojich deti) a potom mám kopec úchyliek, ktoré som pred tým, ako som sa stala mamou, veruže nemala. Napríklad neustále vysávanie. Prepánajána, ako som to sem tak napísala, je to fakt čudné.

10. Som mama 3? Dočkáme sa? 

Ak prestanem toľko vysávať a prať, tak tú knižku, z ktorej mám už veľkú časť napísanú, snáď aj dokončím.

Prečítajte si tiež:

Ukázala svetu svoju celulitídu s hrdosťou

Mojich 10 výchovných tipov, ktoré ma naučil život

Fotogaléria


Foto: Facebook/tormovakristina
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia