Učiteľka objavila na žiakových ceruzkách krásne odkazy

Učiteľka objavila na žiakových
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-10-25 13:30:33 |

Učiteľka Amanda Coxová z Texasu povedala, že jej "roztopilo srdce“, keď náhodou našla na ceruzkách svojho žiaka niečo milé. Krásna inšpirácia pre rodičov...

Škola môže byť pre deti ťažká - a niektoré potrebujú veľa povzbudení, aby sa pri učení cítili sebaisto. Rodičia dokážu byť veľmi kreatívni a pre to, aby deťom zlepšili náladu v škole, nechajú im sladký odkaz napríklad v boxe na desiatu alebo vložia odkaz do žiackej knižky. Jedna mama dostala skvelý nápad a povzbudzujúce slová pre syna napísala na ceruzky, ktoré v škole denne používa.

Učiteľka Amanda Coxová z Texasu zistila, že má v spoločnej zásuvke v katedre málo ceruziek a tak požiadala deti, aby pozreli vo svojich laviciach aj doma a všetky, ktoré si odtiaľ zobrali, vrátili. Jeden chlapec priniesol hŕbu vlastných ceruziek. „Keď som ich išla strúhať, všimla som si, že na každej jednej je napísané nejaké posolstvo. Uvedomila som si, že jeho mama si našla aj v tejto uponáhľanej dobe čas, aby mu urobila radosť a povzbudila ho. Dojalo ma to,“ napísala učiteľka na Facebook. Na ceruzkách boli také odkazy ako „Si talentovaný“, „Nikdy sa nevzdávaj“, „Si dôležitý“ či „Si veľmi šikovný“.

„Vďaka tomuto maminmu gestu si pripomenul svoju hodnotu a chcel sa podeliť s ostatnými spolužiakmi, preto priniesol ceruzky pre všetkých,“ dodala učiteľka. Na jednej strane niečo úplne jednoduché, na druhej niečo významné. Toto sú veci, ktoré by sme mali našim deťom pripomínať. Niekedy takáto maličkosť zaváži viac ako drahé darčeky či okázalé gestá.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Mama nechápe, v škôlke označili túto desiatu za nezdravú

Toto je dôležité pri písaní domácich úloh s prvákom

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia