TRAGICKÁ smrť dvojnásobnej maminy! Trpela BEŽNÝMI zdravotnými problémami: Nemáte ich aj vy?

TRAGICKÁ smrť dvojnásobnej maminy!
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-05-02 19:00:00 |

Nezištná matka, ktorá trpela nadúvaním, napokon umierala na rakovinu vaječníkov. Slová jej zlomeného syna sú bolestivé.

Odvážna matka dvoch detí, Miranda, a jej manžel Edward, obaja 56-ročný, spočiatku bojovali s náročnou chorobou. Mamička trpela  trpela plynatosťou a nadúvaním, no v skutočnosti zomierala na rakovinu vaječníkov, ako uvádza portál The Mirror.

Miranda bola zdravá bez vážnych problémov, kým v lete 2018 nezažila nadúvanie. Bol to symptóm rakoviny vaječníkov. Mamičkin stav sa nezlepšoval, a tak so svojimi ťažkosťami navštívila praktického lekára a ten ju odporučil do nemocnice.

Miranda po diagnóze pokračovala v práci učiteľky v škôlke, a keď sa rakovina zhoršila, pracovala aj ako opatrovateľka detí. Manželia spočiatku bojovali, aby ochránili svoje dve deti - Sama, ktorý mal vtedy 15 rokov a jeho 20-ročnú sestru Annabel, no Mirandin stav sa zhoršil a napokon zomrela.

Bolestné slová syna

Rakovina vaječníkov zvyčajne postihuje ženy vo veku 75 a viac rokov – ale jej syn Sam chce teraz pripomenúť, že sa môže objaviť u kohokoľvek, napriek tomu, aké je to nespravodlivé. Smútiaci Sam v rozhovore exkluzívne pre portál The Mirror povedal: "V ten deň som stratil svojho najlepšieho priateľa a mamu, zrútil sa mi celý svet. Bolo to také nespravodlivé. Všetkých nás to veľmi zasiahlo. Môj otec stratil manželku. Počuješ slovo 'rakovina' a tvoj svet sa zrúti. Nič ťa nemôže pripraviť na ten deň, keď niekoho stratíš. Zdravá žena, nepila ani nefajčila, bolo to stresujúce obdobie.“

Smrť matky rodinu nesmierna zasiahla

Sam, ktorý je teraz asistentom učiteľa na základnej škole pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, dodal: "Bola to láskavá, veľmi jemná a jemná žena. Bola to osoba, ku ktorej som vždy mohol ísť a požiadať o pomoc, či už to bolo v súvislosti so školou, alebo s kamarátkami. Bola jedna z tých mamičiek, ktoré si vypočuli čokoľvek, o čom som sa ja alebo moja sestra chceli rozprávať a bola to veľmi obetavá žena."

"Aj keď bola chorá, vždy kládla iných na prvé miesto, hoci každý chorý musí v niektorých bodoch klásť na prvé miesto seba. Ona však taká nebola. Rakovina jej bola diagnostikovaná jeden deň pred jej narodeninami. Pamätám si, že bola chorá a myslel som si, že je to bežná choroba, Každý občas ochorie, ale možno som bol naivný.“

Keď jej diagnostikovali nádor, rozhodla sa podstúpiť niekoľko kôl chemoterapií, aby sa pokúsila znížiť jeho veľkosť. Mirandin stav sa v priebehu nasledujúcich troch rokov zhoršil. V máji 2021 dali lekári matke dvoch detí z Wimbledonu v juhozápadnom Londýne rok života.

Učiteľka v škôlke však zomrela do piatich mesiacov. Edward rok pred smrťou svojej manželky prišiel o obchod s realitnou kanceláriou a rovnako ako jeho syn ťažko smútil. 

Dvojnásobná mama Miranda podľahla rakovine 4. októbra 2021. Sam, ktorý mal v čase tragédie len 19 rokov, teraz beží polmaratón London Landmarks, aby zvýšil povedomie o rakovine a prispel na jej výskum.

 


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia