Mama varuje: Kúpa tejto hračky, to sú len vyhodené peniaze

Mama varuje: Kúpa tejto
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Ciara
2017-11-08 14:00:56 |

Či sa nám to páči alebo nie, Vianoce sa hlásia o slovo a mnohí rodičia nakúpia kopu hlúpostí. Tak ako Ciara, ktorá si nedáva servítku pred ústa a obľúbenú hračku zvozila pod čiernu zem.

Ciara Umar kúpila dcére najväčší hit tohto roka medzi deťmi vo Veľkej Británii - megaverziu LOL hračky s prekvapením a zostala, mierne povedané, riadne zaskočená. Hračkárstva u nás túto vychytávku, ktorá letí najmä v Anglicku a v Amerike, zatiaľ neponúkajú, ale asi nepotrvá dlho a šialenstvo sa spustí aj tu. V Spojenom kráľovstve napríklad patrí L.O.L Surprise! Big Surprise k hračkám patriacim na zoznam „must have“ darčekov tohtoročných Vianoc pre dievčatá. Tak, ako by žene nemali v šatníku chýbať „malé čierne“, nemala by jednoducho  v detskej izbe chýbať LOL hračka.

O čo vlastne ide? Hračka ako taká je na trhu od marca. Je to niečo ako Mačka vo vreci, ktorú si možno z detstva pamätáte. Ak nie vy, tak vaši rodičia určite. Bola to malá kartónová škatuľka alebo textilné vrecko, v ktorom sa nachádzala drobnosť, napríklad prstienok. Oťvoriť ste si ju mohli až po zaplatení. Na rovnakom princípe funguje aj hračka LOL Surprise. Ide o farebnú otváraciu plastovú guľu, v ktorej je jedna zo série bábik s nejakým doplnkom. Dievčatá sa tešia, keď si poskladajú celú sériu, vymieňajú si bábiky a doplnky s kamarátkami. Stojí pár libier a dostať ju snáď v každom obchode.

V predvianočnom období sa objavila na trhu limitovaná edícia v megaveľkosti. Obsahuje 50 prekvapení v jednej guli pripomínajúcej kabelku. Deti láka najmä to, že nevedia, čo presne v „tajnej guli“ nájdu.  Nejde pritom o najlacnejší špás, hračka z limitovanej edície vyjde zhruba na 60 libier, čo je v prepočte takmer 68 eur. V každej guli sa nachádza bábika a ďalších 49 doplnkov, niektoré sú schované napríklad v guličke, resp. bombe do kúpeľa, ktorú treba najprv použiť, aby sa prekvapenie objavilo.

„Táto hračka je absolútne brutálna,“ znie hodnotenie mamy Ciary, ktorej rozhorčený príspevok si na sociálnej sieti pozreli a zdieľali tisícky ľudí. Rozzúrená žena nechápe, ako môže byť takmer všade vypredaná. Niektoré obchody dokonca umožňujú kúpiť iba jeden kus, aby sa ušlo viacerým! V skutočnosti sú drobnosti vo vnútri podľa Ciary takmer bez hodnoty, nezmyselné a nič nevydržia.

„Takže Elisa dnes dostala hračku LOL Big Surprise. Určite by som vám ju neodporúčala kupovať, ak nechcete iba zbytočne vyhodiť peniaze,“ napísala na Facebook. „Bola som zmätená, keď som videla obsah. Vnútri bolo to, čo vidíte na fotke, potom ešte päť bômb do kúpeľa. Je to absolútne vyhadzovanie peňazí, tá guľa ani nie je plná, je tam tých vecí tak do polovice,“ pripísala. Ako priznala, dcéru tešila hračka iba pár minút.

(Elisu megaverzia vianočného hitu nenadchla.)

Na nahnevaný Ciarin príspevok reagovali najmä rodičia, ktorí sa chystali túto hračku kúpiť alebo už ju majú doma schovanú v skrini a čakajú na Vianoce. Kým niektorí sú podobne ako ona sklamaní a rozhodli sa nakoniec hračku nekúpiť, iných ani nahnevaná mamina neodradila. Nicole Mack napísala: „Ach viem, že to úplne za tie peniaze nestojí. Olivia sa ale na to tak teší, že keby som jej to nekúpila, mala by som na Vianoce doma naozaj nešťastné dievčatko. Je to naozaj veľa peňazí za to, čo reálne dostanete, ale zaplatím to len pre to, aby som videla úsmev na jej tvári.“ Nuž, každý sa riadi podľa svojich možností a úsudku.

Hračka LOL Surprise je určená pre deti od 6 do 10 rokov. Predáva sa vo viacerých veľkostiach, v predvianočnom období vypustil výrobca na trh limitovanú edíciu Lol Surprise Big Surprise s obsahom 50 darčekov v jednom balení. Keby ste sa rozhodli, že napriek kritike potešíte aj vy svoju ratolesť práve takouto hračkou a máte práve naplánovanú cestu do Anglicka či USA, museli by ste asi dlho hľadať, než by ste ju objavili. V mnohých obchodoch je totiž vypredaná. Samozrejme, už sa predávajú aj rôzne napodobeniny. 

 

Prečítajte si tiež:

Spomienky na detstvo zostávajú navždy. Ktoré sú najkrajšie?

POHROMA: Aj takto môže dopadnúť hra s vianočným darčekom

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia