Tieto tri cviky vám pomôžu k lepšiemu sexu po pôrode

Tieto tri cviky vám
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-09 13:40:16 |

Domov ste si priniesli malý uzlíček šťastia, pomaličky opadáva stres z nepoznaného, zvykáte si na nový život. Sex je pravdepodobne posledná vec, na ktorú myslíte.

Tehotenstvo a pôrod sú vyčerpávajúce, následne príde starostlivosť o novorodenca, čo je tiež veľmi náročné obdobie. Telo je ubolené, hormóny kolíšu, záujem o sex minimálny či žiadny. Je to normálne, ženské telo sa musí spamätať. Neexistuje žiadne pravidlo, kedy je vhodný čas začať. Niektoré páry  počkajú na skončenie šestonedelia, iní na intímne chvíľky nemajú pomyslenie tri až šesť mesiacov. Netreba sa trápiť ani mučiť výčitkami, príde to, keď bude telo pripravené.

Po pôrode môže ženské telo prejsť istými zmenami. Vagína by mala nadobudnúť svoj pôvodný tvar krátko po pôrode, ale niekedy vplyvom nástrihu, ťažkého pôrodu, majú ženy dojem, akoby bola „voľnejšia“, dokonca zápasia s inkontinenciou. Práve pre takéto prípady odporúča fitness expertka Kimmy Smith ženám cviky na posilnenie panvového dna. Cvičenie by dokonca malo zaručiť zlepšenie sexuálneho života.

Tri cvičenia na posilnenie panvového dna

1. Ľahnite si na podložku, kolená pokrčte, stiahnite panvové dno a zdvihnite zadok. V tejto polohe zostaňte 3 až 4 sekundy. Uvoľnite. Opakujte 8 až 10x. Každý deň pridajte k cvičeniu 1 až 2 sekundy.

2. Stojte mierne rozkročená. Stiahnite panvové dno tak rýchlo a silno, ako môžete a potom úplne uvoľnite. Cvičte bez prestávky medzi stiahnutím a uvoľnením. Opakujte 10 až 12x.

3. Kombinujte cvičenia na posilnenie panvového dna s funkčnými pohybmi  ako sú drepy, výpady a push-up. Základom je správne stiahnutie panvového dna a uvoľnenie. Nezabúdajte na dýchanie.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Mali ste sex dnes ráno o 7.30? Urobili ste veľmi dobre

Vieme, čo je za nezáujmom o sex u čerstvých otcov

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia