Spievanka: Vianoce v jej rodine sú plné hudby

Spievanka: Vianoce v jej
Ilustračné foto
2016-12-27 13:30:08 |

Mária Podhradská alias Spievanka, ktorú poznajú všetky deti, je aj v súkromí rovnako milá a usmievavá ako v Spievankove. Aj Zahrajka má rovnako rada.

Mária Podhradská, ktorú spolu s Richardom Čanakym ako Zahrajkom baví už niekoľko rokov deti od malého malička až po násťročných „veľkáčov“, má doma tri ratolesti – jedného chlapca a dve dievčatá. Najstarší je 14-ročný Maťo, o dva roky neskôr prišla na svet dnes 12-ročná Terezka a benjamínkom rodiny je 6-ročná Katka. Všetci hrajú na hudobné nástroje – Maťo na basovú gitaru, Terezka na klavír a Katka začala s husľami.


Spievankina dcéra Katka je jej prvou kritičkou


Vianoce bez hudby sú u Podhradských nemysliteľné. „Každému dáme do ruky triangel, rolničky alebo vajíčka a nacvičujeme koledy,“ opisuje rodinnú klasiku Mária. Nenôtia si ich však iba doma pod stromčekom, ale prinášajú radosť množstvu ľudí. Pravidelne ich so zborom, ktorý Mária Podhradská vedie, spievajú u nich v kostole v bratislavskom Lamači. Detská polnočná omša, ktorá sa koná vždy 24. decembra a začína o 16.00, je tak naozaj výnimočná. Zbor vystupuje aj v iných kostoloch. 


Skladovanie pečiva je hotová alchýmia: S touto metódou bude vždy čerstvé!


Ak by ste v rodine Spievanky čakali klasické vianočné rituály, boli by ste prekvapení. „My sme sa strašne snažili mať klasickú Štedrú večeru, nútili sme deti jesť rybu, vyberali sme im kostičky, snažili sme sa do nich dostať zemiakový šalát a jednoducho im to nechutilo. Vždy vznikol na Vianoce konflikt, že sme to dlho pripravovali a oni to potom nechceli jesť. Tak sme si raz cez Vianoce povedali, nech si každý urobí Štedrý večer ako chce. Môže sa teda stať, že syn chce vyprážaný syr s hranolkami, tak mu urobíme hranolky, dcéra chce palacinky, tak jej urobím palacinky. Skrátka, každému pripravíme jedlo, aké chce. Áno, stojí nás to viac námahy, ale to je vlastne taký náš vianočný darček, že nie sme viazaní rituálmi a nejeme to, čo ostatní, ale robíme si to po svojom. Podstatné je to, aby nám bolo dobre,“ opísala nám netypický, no o to originálnejší spôsob trávenia najkrajšieho dňa v roku. Celkom dobrá inšpirácia, čo poviete?

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vianočná ruža - na túto jedovatú krásu si dajte pozor

Ako sme zistili, že darčeky nenosí Ježiško

 


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia