12 znakov, že rodičovstvo zvládate v pohode

12 znakov, že rodičovstvo
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-12-15 10:30:00 |

Každý rodič si občas položí otázku: „Robím to zle?“ Prečo niektorým vychádza všetko a ja mám mastné vlasy a drez plný špinavých riadov? Nedívajte sa na vlastný svet príliš kriticky.

Prinášame vám zopár dôkazov, že rodičovstvo zvládate dobre:

1. Napriek snahe udržať štíhlu líniu ste potajomky zjedli posledný kúsok čokolády, aby ste ušetrili vlastné deti.

2. Neobmedzený počet SMS správ, káva, Facebook a sťažnosti manželovi sú lacnou formou terapie, ktorá vás udržuje pri zmysloch a šťastnú počas celého dňa s deťmi.

3. Učesali ste sa, obliekli, naraňajkovali a to všetko ešte pred ôsmou ráno? Gratulujeme!

4. Počas hysterického záchvatu dieťaťa ste zachovali pokoj a odmietli pristúpiť na požiadavku večerať čokoládový puding.

5. Načas ste zaplatili všetky účty, stihli objednať tie šialené vysnívané tenisky a v termíne vrátili knihy do knižnice.

6. Keď telefonujete so svokrou a požiadate dieťa, aby ju pozdravilo, neprevráti oči a neschová sa vo vedľajšej izbe.

7. Odpovedali ste áno, keď vás deti prosili, či si môžu urobiť na záhrade kaluž plnú blata.

 

8. Aj keď sa vaše dieťa prehýbalo, kričalo a kopalo, že si do autosedačky za žiadnych okolností nesadne, zostali ste pokojná a vyrovnaná.

9. No a čo? Dieťa zhodilo večeru zo stola na zem, zožral ju pes a potom sa začalo sťažovať, že je hladné. S tým sa dá žiť.

10. Síce ste nemali čas (a teraz ani veľmi píležitosť) zájsť si do posilňovne, zato máte čas naháňať deti, oprať, umyť riad, povysávať 177-krát, vyvenčiť psa, 43-krát upratať hračky, kričať, dupať, objímať, fučať a vyhrážať sa do posledného dychu 1927-krát a to všetko do večere. To je riadna diéta!

11. Vydržíte pozorne počúvať 8 minút o tom, prečo sú dinosaury najlepšie na svete a preto muselo vaše dieťa pri večeri intenzívne vrieskať a zaháňať sa „pazúrmi“, pričom nechtiac rozmetalo polovicu taniera po celej kuchyni.

12. Bez ohľadu na absurdity, ktorými vás dieťa denno-denne počastuje, vždy bude na prvom mieste pred všetkým ostatným.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia