Aká skvelá babka! Kráľovná Alžbeta II. s Charlotte na kolenách

Aká skvelá babka! Kráľovná
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk
2016-04-21 12:30:21 |

Výnimočný deň! Čerstvú deväťdesiatničku, kráľovnú Alžbetu II., ktorá dnes oslavuje, môžeme pri tejto príležitosti vidieť na snímke s vnúčatami a pravnúčatami.

Monarchia prekvapuje. S deväťdesiatinami kráľovnej Alžbety II. Buckinghamský palác zverejnil niekoľko naozaj pozoruhodných snímok, na ktorých je okrem jej veličenstva aj kráľovská mládež. Okrem špeciálnej známky, ktorú včera vydala kráľovská pošta a Alžbeta II. je na nej so svojim synom Charlesom, vnukom Williamom a pravnukom Georgom, sa dnes môžeme pokochať snímkou kráľovnej obklopenej všetkými vnúčatami a pravnúčatami.  Zhotovila ju preslávená americká fotografka Annie Leibovitz. Cieľom bolo vytvoriť klasickú kompozíciu s nádychom minulosti, no v modernom šate.

(Snímka odráža atmosféru veľkej kráľovskej olejomaľby z minulosti.)

Pozoruhodný portrét vznikol minulý mesiac po Veľkej noci v zelenom salóne na zámku Windsor, ktorý sa nachádza v rovnomennom mestečku neďaleko Londýna a kráľovná tu trávi svoje voľné dni. Fotka s deťmi bol kráľovnin nápad. Nečudo, veď Alžbeta nie je iba panovníčkou, ale aj hrdou niekoľkonásobnou babkou a niekoľko rokov už aj päťnásobnou prababkou. Na snímke chýba Alžbetin manžel, vojvoda z Edinburghu Philip. Nuž, má smolu, dnešnou oslávenkyňou je kráľovná!

Na fotke Alžbetu II. po prvýkrát vidno v nežnej póze s najmladšou pravnučkou Charlotte, ktorej rodičmi sú princ William a vojvodkyňa Kate. Malú drzú Mia Tindall, ktorá je dcérou kráľovninho vnuka Petra Philipsa (syn princeznej Anny) môžeme zase vidieť ako hrdo drží babičkinu kabelku značky Launer za 1000 eur. Podľa tých, ktorí sa zúčastnili na fotografovaní, nešlo o naplánovanú pózu, ale o čistú improvizáciu.

(Takto vyzerá moderné poňatie rodinnej fotky - vlaňajší krst princeznej Charlotte.)

Prečítajte si: Princ George pózuje vedľa svojej gan-gan

Fotenie toľkých detí je zložité, no Annie Leibowitz je skúsená fotografka, ktorá je vždy pripravená a dokáže stisnúť spúšť v tom správnom čase. Podľa zúčastnených to bolo „šťastné, pekné a uvoľnené popoludnie. Všetci sa dobre cítili a rodičia detí pomáhali, aby to dobre dopadlo.“

Na snímke zľava: 1. James, vikomt Severn (8 rokov), 2. Lady Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor (12), 3. Mia Tindall  (2 roky) – dcéra kráľovninej vnučky Zary Anne Elizabeth Tindall, kráľovná Alžbeta II., 4. princezná Charlotte (11 mesiacov), 5. Savannah Phillips (5 rokov) – dcéra kráľovninho vnuka Petra Philipsa, 6. princ George (2 roky), 7. Isla Phillips (4 roky) - dcéra kráľovninho vnuka Petra Philipsa.

Zo siedmich detí na fotke sú dve vnúčatá - James, vikomt Severn a  Lady Louise Windsor, ktoré sú deťmi najmladšieho kráľovninho syna Edwarda. Ostatných päť detí sú už pravnúčatá – George a Charlotte sú vnúčatami najstaršieho syna Charlesa, Savannah Philips, Isla Phillips a Mia Tindall  sú vnučkami jedinej kráľovninej dcéry Anny.

Skupinový portrét je jedným z troch dnes zverejnených, na ďalších dvoch je kráľovná na prekvapivo vrúcnom portréte s dcérou, princeznou Annou a s milovanými psami.

(Takýchto imtímnych záberov s dcérou Annou sa na verejnosti veľa neobjavilo. Zaujímavosťou je, že deti Anny sa stali prvými v histórii britskej monarchie, ktoré nemajú žiadny titul. Stalo sa tak na Annino želanie, ktorá takto chcela uchrániť rodinu pred publicitou.)

 

(Kráľovná v zadnej časti Windorského paláca, na schodoch pri východnej terase so štyrmi z jej psov - zhora zľava: Willow, Vulcan, Candy a Holly.)

 

Prečítajte si tiež:

Štvorročná Harper Beckham chodí na manikúru

Princ Oscar akoby sestričke Estelle z oka vypadol

 

 

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia