Slovenská gynekologička o zázraku: Pacientke tvrdila, že spontánne nikdy neotehotnie, dnes má 2 deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-29 11:35:00 |

Verdikty lekárov znejú niekedy veľmi bolestivo. Aj v ambulancii gynekológov sa odohrávajú silné príbehy. Jeden z nich je nádejou pre všetky ženy, ktorým bolo oznámené, že nemôžu mať deti.

Gynekologička Lucia Ďurčeková sa o svoje dlhoročné skúsenosti z praxe delí aj so sledovateľmi na Instagrame. Pred pár dňami im ponúkla životný príbeh, ktorý je dôkazom, že nikdy netreba strácať vieru a nádej v to, po čom túžime. A týka sa to i detí.

Lekárka nedávno stretla svoju pacientku, ktorá bola na kontrole po druhom pôrode. ,,Vzala to fofrom. Dve deti v priebehu dvoch rokov. Budem si ju pamätať do konca svojho života. Nie preto, že má deti krátko po sebe. Preto, že som jej tvrdila, že spontánne nikdy neotehotnie. Veľmi plakala. Ja s ňou,” začala spomínať Lucia. 

Žene želajúcej si byť mamičkou vypísala odporučenie na umelé oplodnenie. ,,26 rokov, hodnota AMH 0,05 (norma je nad 1,5), ťažká obezita, veľmi zriedkavá menštruácia. Učebnicový príklad na umelé oplodnenie. ,, A ak by som náhodou otehotnela?” Spýtala sa medzi dverami.,,Bol by to zázrak.” Lúčila som sa s ňou,” citovala svoj dialóg s pacientkou gynekologička.

Prešlo iba pár týždňov a žena sa zjavila vo dverách s pozitívnym tehotenským testom. Na termín na IVF klinike však zatiaľ iba čakala, takže otehotnieť sa jej podarilo úplne prirodzene.

,,Na sone som jej ukazovala plod s akciou srdiečka. Nevedela som jej to vysvetliť. Ani sebe. Otehotnela prirodzene. Porodila. O pár mesiacov prišla zas. A zas tam bol plod s akciou srdiečka,” opísala vzácne momenty zo svojej ambulancie.

Ako na záver doktorka prezradila, hodnota mamičkinho AMH nebola laboratórna chyba. ,,Vždy to budem považovať za zázrak. Ani v medicíne nie je všetko biele alebo čierne. Aj napriek štúdiám a dátam sú veci medzi nebom a zemou. Ak príde s pozitívnym testom tretíkrát, asi odovzdám diplom,” doplnila s humorom svoje krásne poznanie, dávajúce nádej všetkým ženám, ktoré boli konfrontované zlými zdravotnými výsledkami.

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/mama_gynekologicka

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia