Pokúšate sa o bábätko? Týchto 6 zvláštnych tehotenských príznakov môže značiť, že sa to podarilo!

Pokúšate sa o bábätko?
Zdroj: gettyimages.com
2024-02-10 11:00:00 |

Pred vykonaním tehotenského testu je vynechanie menštruácie azda najtypickejším signálom toho, že by  žena mohla byť tehotná. Tehotenstvo však môžu sprevádzať aj omnoho nenápadnejšie príznaky, o ktorých ste možno doteraz ani nevedeli.

Väčšinou sa v súvislosti s tehotenstvom a jeho prvými príznakmi spomína absencia menštruácie, ranné nevoľnosti, únava, vycibrený čuch či nechuť do jedla. Existujú však aj ďalšie, o ktorých sa hovorí menej.

Vlčí hlad

Kyslé uhorky zajedať zmrzlinou či iné zvláštne kombinácie nie sú v tehotenstve ničím zvláštnym. Niektoré ženy však zažívajú intenzívny hlad, ktorý sa vie dostaviť zo sekundy na sekundu. Aby netrpeli, musia hlad vždy zahnať aspoň nejakou mlskou.

Nádcha

Ak si žena ešte neurobila tehotenský test, to, že čaká bábätko jej môže nenápadne naznačovať nádcha. Upchatý nos, kýchanie a slzenie očí, ktoré sú aj príznakmi alergie, nemusia znamenať chorobu, ale môžu byť iba súčasťou tehotenskej nádchy. Tá sa vyskytuje zväčša v prvom trimestri a vôbec nie je nákazlivá. 

Kovová chuť v ústach

Počas prvých dní až týždňov má mnoho žien pocit, akoby malo v ústach mince. Lekári tvrdia, že príčinou môžu byť hormonálne zmeny. 

Zábudlivosť 

Hovorí sa tomu aj tehotenský mozog. Zrazu vám z hlavy vypadáva mnoho vecí a nepamätáte si, čo ste chceli urobiť pred chvíľou. Taktiež môžete mať problém so sústredením sa, a to najmä pri rozhovoroch, počas ktorých zabudnete, čo vám dotyčný hovoril. “Návrat mozgu” by mal nastať krátko po pôrode.

Dýchavičnosť

Počas prvých týždňov tehotenstva sa ženy rýchlejšie zadýchavajú, čo spôsobuje zvýšenie hormónu progesterónu.

Krvácanie z nosa

Ak sa pokúšate o bábätko a zrazu vám z nosa začne tiecť krv, možno netreba robit paniku, ale skôr sa radovať. Ide totiž o ďalší dôsledok hormonálnych zmien, ktoré sa odohrávajú v tele. V takom prípade zväčša nejde o nič vážne. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/S

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia