Manžel ma začal PODVÁDZAŤ, keď som bola TEHOTNÁ! Nemám silu ho opustiť

Manžel ma začal PODVÁDZAŤ,
Ilustračné foto: gettyimages
Zdroj: gettyimages.com
2023-10-20 19:00:00 |

Martin nikdy nebol svätý. Vždy rád flirtoval s dievčatami, ale pokiaľ viem, zostávalo len pri tom. K nevere to nikdy nedospelo. Keď som však otehotnela, postupne sa mi začal vzďaľovať. Aj keď som bola úplne v poriadku a nemala som problém ani so sexom, Martin sa mu vyhýbal.

A potom sa mi priznal, že ho už tak nepriťahujem a že si našiel milenku. Ubezpečil ma ale, že ma rozhodne nechce opustiť, že je presvedčený o tom, že po pôrode, keď už zase budem vyzerať ako predtým, sa všetko vráti do starých koľají a že sa potom so svojou milenkou rozíde.

Lenže – môžem mu veriť? Už teraz sa cítim ako nepríťažlivá veľryba a čo bude po pôrode? S vyťahaným bruchom a možno popraskanými prsníkmi? So striami na stehnách? Pochybujem, že taká sa mu budem páčiť. Kým sa zase dostanem do formy, tak to potrvá... A čo keď sa do svojej milenky dovtedy zamiluje?

Často rozmýšľam nad tým, že by som sa s ním mala rozísť, kým ešte nie som definitívne psychicky zdeptaná. Veď, keď sa mu bridím, keď nosím jeho syna, aké to má hodnoty? Je naozaj preňho dôležitejšia pružná štíhla postava, než to, že budeme rodičia? Že bude otec?

Martin sa tvári, že sa vlastne nič nedeje. Že je to len prechodný stav. Ja sa však obávam, že ani narodenie nášho syna na tomto všetkom veľa nezmení. Že tá bolesť a tá pachuť z jeho nevery zostane, že sa cez to nebudem vedieť preniesť.

„Možno sa vám len teraz otvorili oči a uvideli ste svojho manžela naozaj reálne. S jeho povrchnosťou, neochotou zobrať zodpovednosť za manželstvo, za rodičovstvo. A možno má len strach zo záväzku, ktorý dieťa prinesie,“ vysvetľuje psychiatrička MUDr. Lucia Vašková.

Odborníčka ale v tejto situácii neodporúča robiť unáhlené rozhodnutia smerom k rozvodu. „V žiadnom prípade by ste ale nemali len mlčať a tváriť sa, že aj pre je všetko v poriadku. Rozhodne manželovi svoju nespokojnosť ukážte. Hovorte mu o svojich strachoch a pochybnostiach. Pripravte sa ale na to, že nebude ochotný sa o tom s vami rozprávať,“ dodáva Vašková.

Ako ďalej upozorňuje, aj tieto pokusy o debatu vám môžu pomôcť rozhodnúť sa, ako ďalej.


Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia