ZAMILUJETE si ich: Týchto 11 veľkonočných dekorácii musíte vyskúšať!

ZAMILUJETE si ich: Týchto
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2023-04-07 14:00:00 |

Nemusíte míňať peniažky na kúpu veľkonočnej výzdoby. Vyrobte si ju doma, máme pre vás tip, na pekné veľkonočné ozdôbky. Inšpirujte sa a neváhajte zapojiť do ich prípravy aj svoju rodinu.

Veľká noc je obdobím, ktoré je mnohými považované za najvýznamnejší kresťanský sviatok. Tradície veľkonočných sviatkov a ich vysvetľovanie či tradovanie, úzko súvisia s dôležitým sviatkom židovského pôvodu s názvom Pesach. Ten sa približne oslavuje tiež v podobnom období ako "naša" Veľká noc. Typickými symbolmi, ktoré sú charakteristické pre veľkonočné sviatky je napríklad baranček, maľované vajíčko, zajačik aj mnohé iné. 

„Veľkonočná výzdoba u nás vyzerá tak, že pred domom máme zavesené veľkonočné vajíčka, v dome máme veľkonočnú výzdobu takú, že na stole je položená váza. Okrem toho máme v nej zlatý dážď a baburiatka, potom máme vako dekoráciu veľkonočného zajaca, ktorý je obklopený vajíčkami spolu so žltými kuriatkami. Mama vždy upečie čokoládového barančeka. Pamätám si, že jeden rok mu spravila oči z lentiliek. V detstve sa u nás pozerali rozprávky a čakali sme na kupačov, aby nás prišli vyoblievať," prezradila Slovenka Michaela, ktorá miluje veľkonočné sviatky a na výzdobu domácnosti sa vždy teší.

Pre výrobu týchto jednoduchých a zároveň milých veľkonočných ozdobôk budete potrebovať niekoľko nevyhnutných potrieb a nezabudnite si so sebou pribaliť aj dobrú náladu. Nič nepokazíte, keď do tejto kreatívnej činnosti zapojíte aj detičky. Spoločne tak strávite viacej času a vytvoríte si pekné spomienky, na ktoré pravdepodobne budete ešte veľmi dlho spomínať.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia