Zariaďte detskú izbu podľa Feng Shui: Toto vám môže pomôcť k spokojnejšej domácnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-04-05 08:00:00 |

Máte pocit, že robíte všetko preto, aby ste mali pokojný rodinný život, ale stále sa to nedarí? Chyba nemusí byť v zlých rodinných vzťahoch. Možno je dôvodom blokovaná energia, ktorá nedostatočne prúdi cez izby vašej domácnosti.

Dospelý človek sa dokáže racionálne zamyslieť nad svojimi emóciami, a tak si povedať, že sa nenechá zbytočne rozčúliť aktuálnymi okolnosťami, ktoré sa mu v živote dejú. Dieťatko však väčšinou prejavuje emócie tak, ako to cíti. Keď potrebuje plakať, nezadržiava smútok a všetci naokolo vidia, že ho niečo rozrušilo. Pre pokojnejší život (nielen) dieťatka, je vhodné sa zamyslieť nad princípmi Feng Shui. Práve vďaka nim, môžete podporiť spokojnosť vo vašom príbytku.

,,Feng Shui skúma vzťah medzi prostredím a človekom. Sleduje vplyv priestoru, veľkosti, usporiadania a zariadenia na našu náladu, pocity, naše správanie, zdravie a vzťahy. To aké pocity, náladu a správanie máte, hovorí o kvalite energie v danom prostredí. Zdravá a prospešná energia predstavuje priestor, v ktorom nepociťujeme stres a diskomfort," poznamenala Eva Jánošíková, v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

 

Feng Shui skúma vzťah medzi prostredím a človekom. Sleduje vplyv priestoru, veľkosti, usporiadania a zariadenia na našu...

Posted by Eva Jánošíková - profesionálne Feng Shui poradenstvo on Sunday, February 16, 2020

 

 

Tipy pre zariadenie detskej izby v súlade s Feng Shui

1. Eliminujte elektronické zariadenia

Nie je žiadnym tajomstvom, že takéto spotrebiče vysielajú určité vlny, ktorých nadbytok môže mať rušivý, až negatívny vplyv na zdravie človeka, uvádza greenchildmagazine.com. Spôsobiť to môže ťažkosti v podobe vzniku úzkosti, nervozity, stresu až po nejaké ochorenie. 

2. Nájdite vhodné miesto na umiestnenie postele 

Nečisté posteľné prádlo, nepohodlné vankúše, príliš veľa svetla pri zaspávaní či hlučné šumy, nie sú jedinými záležitosťami, ktoré môžu narušiť spánok dieťaťa.

Pre zabezpečenie kvalitnejšieho spánku je určite vhodné, aby posteľ bola uložená vo veliteľskej polohe. Odporúča sa, aby bola umiestnená diagonálne tak, aby sa nachádzala oproti k dverám a následne smerom k nim. Hoci existujú ľudia, ktorí preferujú mnoho priestoru na obidvoch stranách ich postele, vo všeobecnosti je vhodné pre menšie detské ratolesti uprednostniť, aby sa jedna strana postele nachádzala skôr pri stene. Z dôvodu pocitu opory.

„Nasledovanie Feng Shui znamená, že rodičia môžu zabezpečiť, aby ich dieťa malo spálňu, ktorá bude podporovať silný rast a optimálny spánok,“ podotkla žena menom Katie Weber, ktorá sa aktívne venuje bežnému čínskemu Feng Shui a je v tejto oblasti aj odborne kvalifikovaná, uvádza zahraničný portál realtor.com.

3. Namiesto veľkých ostrých vzorov používajte jemné a menšie

Držte sa jednoduchého pravidla, že menej je niekedy viac. Zatiaľ čo je vhodné použiť rôzne imitácie prírody, týkajúce sa farieb aj ornamentov v dekoráciách, veľké maľby. na stenách by mohli bábätko vystrašiť, poznamenala Weber. Dodala, že radšej sa pri zariaďovaní detskej izbičky zamerajte na to, aby maľby a celkový vzhľad pôsobil upokojujúco a nie príliš extravagantne.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia